Formula 1

LIVE Marele Premiu al Belgiei - Cursa

Accesati aceasta pagina pentru a urmari în direct cursa de la Spa-Francorchamps care conteaza pentru Marele Premiu al Belgiei, a 12-a etapa a sezonului 2012 în Formula 1. Pâna la startul cursei prevazut pentru ora 15, vedeti cum arata grila de start.

Final de cursa: Button, Vettel, Raikkonen, Hulkenberg, Massa, Webber, Schumacher, Vergne, Ricciardo, Di Resta. Abandonuri: Karthikeyan, Maldonado, Perez, Alonso, Hamilton, Grosjean.

FINAL: Button câstiga la Spa-Francorchamps si bifeaza a doua victorie din sezon. Pe doi vine Vettel, pilot care urca la 24 de puncte în spatele lui Alonso la general. Podiumul din Belgia este completat de Raikkonen.

43/44 Button conduce detasat si se îndreapta spre o victorie facila.

35/44 Schumacher a pierdut pozitia a patra în fata lui Hulkenberg. Revine Schumacher pe zona DRS, dar grupul ramâne strâns.

34/44 Depasire incredibila facuta de Raikkonen la intrarea în virajul Eau Rouge. Schumacher nu a avut reactie desi era în plina zona de acceleratie.

34/44 Duel fabulos în patru pentru pozitia a treia detinuta în acest moment de Schumacher.

32/44 Raikkonen îl depaseste pe Schumacher în statia de autobuz si urca pe trei. Hulkenberg si Webber stau la rândul lor la pânda. Schumacher revine si trece pe zona DRS de Raikkonen, revenind pe locul trei.

31/44 Schumacher pastreaza doar trei zecimi în fata lui Raikkonen. Între timp Karthikeyan iese în decor si abandoneaza.

25/44 Vettel este în acest moment cel mai rapid pilot din cursa - 1:54.357

23/44 Toti pilotii au efectuat prima oprire. Button are un avans de 8.5 secunde în fata lui Raikkonen. Vettel urmeaza la 12.8 secunde.

20/44 Duel cu scântei între Schumacher si Vettel. Cei doi au fost foarte aproape de a se acrosa chiar înainte ca germanul de la Mercedes sa intre la boxe. Vettel a scapat masina de sub control pentru câteva momente, dar apoi s-a redresat si a continuat.

16/44 Button conduce în fata lui Schumacher cu un avans de 12.3 secunde.

15/44 Primii sase piloti înca nu au efectuat prima oprire la boxe.

14/44 Vettel îl ataca pe Senna si ajunge pe locul 4. Start foarte bun de cursa pentru campionul mondial.

11/44 Schumacher îl depaseste pe Raikkonen si ajunge pe podium. Germanul se simte ca pestele în apa la Spa-Francorchamps, circuitul pe care a debutat si unde a obtinut prima victorie din cariera.

10/44 Duel intern între Vettel si Webber. Campionul mondial trece în fata coechipierului sau în statia de autobuz, virajul dinaintea liniei drepte de start/sosire.

8/44 Vettel îl ataca pe Massa si trece de brazilian înaintea liniei drepte din fata boxelor.

7/44 Button conduce detasat cu un avans de 3.6 secunde în fata lui Hulkenberg.

6/44 Schumacher urca pe patru dupa o ascensiune impresionanta. Veteranul german l-a depasit fara probleme pe Di Resta.

5/44 Restart la Spa. Cursa este reluata la viteza maxima. Raikkonen pierde locul al doilea în fata lui Hulkenberg. Abandon Maldonado.

4/44 Se ruleaza în continuare sub Safety Car. Între timp Alonso a parasit centrul medical si se va îndrepta cel mai probabil spre boxele echipei Ferrari.

UPDATE: Grosjean este principalul vinovat pentru incidentul major din primul viraj. Pilotul de la Lotus a schimbat trasa spre exterior unde l-a acrosat pe Hamilton, dupa care a fost propulsat în Perez, pentru ca mai apoi sa zboare fix în Alonso, de departe cel mai sifonat pilot din accident.

2/44 Button conduce cursa neutralizata fiind urmat de Raikkonen si cei doi piloti Force India.

1/44 Masina de siguranta intra pe circuit si cursa este neutralizata. Alonso este blocat în monopost, dar în cele din urma iese pe picioare si pare a fi în afara oricarui pericol.

1/44 Dezastru în primul viraj. Alonso si Hamilton sunt în afara cursei! Grosjean a pierdut controlul monopostului sau pe exterior si pur si simplu l-a acrosat pe Hamilton din spate, dupa care a fost aruncat peste Alonso.

START în Marele Premiu al Belgiei. Button pleaca din pole position.

15:00 Monoposturile se pun în miscare pentru turul de încalzire. Vreme superba la Spa-Francorchamps, cu 25 de grade Celsius si cer senin.

1 Button (McLaren)    
    2 Kobayashi (Sauber)
3 Raikkonen (Lotus)    
    4 Perez (Sauber)
5 Alonso (Ferrari)    
    6 Maldonado (Williams)
7 Hamilton (McLaren)    
    8 Grosjean (Lotus)
9 Di Resta (Force India)    
    10 Vettel (Red Bull)
11 Hulkenberg (Force India)    
    12 Webber (Red Bull)
13 Schumacher (Mercedes)    
    14 Massa (Ferrari)
15 Vergne (Toro Rosso)    
    16 Ricciardo (Toro Rosso)
17 Senna (Williams)    
    18 Kovalainen (Caterham)
19 Petrov (Caterham)    
    20 Glock (Marussia)
21 De La Rosa (HRT)    
    22 Pic (Marussia)
23 Rosberg (Mercedes)    
    24 Karthikeyan (HRT)

 



LIVE Marele Premiu al Belgiei - Cursa