Formula 1

Asa am trait Marele Premiu din Abu Dhabi

Onlinesport.ro a transmis în direct de la ora 15 Marele Premiu din Abu Dhabi, cursa în care Lewis Hamilton a plecat din pole position, iar Sebastian Vettel a fost ultimul pe grila dupa descalificarea suferita pentru încalcarea regulamentului.

Ordinea: Raikkonen, Alonso, Vettel, Button, Maldonado, Kobayashi, Massa, Senna, Di Resta, Ricciardo.
Abandonuri: Hulkenberg, Rosberg, Karthikeyan, Grosjean, Webber, Pic

55/55 FINAL de cursa. Raikkonen câstiga cu Lotus si obtine prima victorie în F1 dupa 3 ani. Alonso termina pe doi la mai putin de o secunda în spatele lui Raikkonen. Podiumul este completat de Vettel, pilot care a plecat din ultima pozitie.

52/55 Vettel ataca la exterior si trece de Button.

50/55 Alonso este cel mai rapid pilot în acest moment si Raikkonen mai are doar 2.2 secunde avans.

48/55 Alonso apasa si el tare pe acceleratie si face record de cursa - 1:44.631. Spaniol se duce la 1.6 secunde în fata lui Button. Britanicul ramâne în lupta cu Vettel pentru locul 3.

46/55 Raikkonen se desprinde la 3 secunde în fata lui Alonso.

45/55 DRS-ul este din nou activ. Vettel pune presiune pe Button.

INFO: Penalizare cu stop & go pentru Perez. Raikkonen face record de cursa si se duce la aproape 2 secunde în fata lui Alonso.

43/55 Masina de siguranta intra la boxe si avem cursa reluata.

39/55 Cursa este neutralizata. Safety Car-ul intra pe circuit pentru a doua oara.

39/55 Webber si Grosjean se acroseaza. Ambii piloti abandoneaza cursa. Anterior accidentului dintre cei doi Grosjean intrase în Perez.

38/55 Vettel intra la boxe pentru al doilea pit stop. Pierde locul doi si revine în pista pe locul 4.

36/55 Finlandezul Raikkonen conduce cu un avans de 3.6 secunde în fata lui Vettel.

34/55 Raikkonen simte presiunea lui Vettel si face record de cursa - 1:46.055.

32/55 Liderul Raikkonen efectueaza pit stopul si iese în fata lui Vettel. O secunda si jumatate între primii doi clasati.

31/55 Button îl preseaza pe Alonso pentru locul al treilea.

29/55 Perez îl depaseste pe Maldonado, în timp ce Webber este observator în spatele celor doi.

29/55 Alonso efectueaza primul si singurul pit stop programat.

27/55 Raikkonen face record de cursa si ajunge la 7.2 secunde în fata lui Alonso.

27/55 Massa pierde locul 6 si este depasit de ambii piloti Red Bull. Brazilianul s-a atins cu Webber si apoi s-a rasucit pe circuit.

26/55 Vettel ajunge pe 8 si îl are în fata pe Webber. Massa a primit misiunea de a mai ramâne pe circuit în încercarea de a-i bloca pe cei doi de la Red Bull.

24/55 Perez trece de Massa, iar Button îl depaseste pe Maldonado si ajunge pe 3.

23/55 Webber îl ataca pe Maldonado si venezueleanul nu cedeaza usor. Webber este atins si scos în afara pistei. Revine în cursa în spatele lui Buton, dar pierde contactul cu primele pozitii.

21/55 Raikkonen conduce cu un avans de aproape 5 secunde în fata lui Alonso, care tocmai ce a trecut de Maldonado si a ajuns pe doi.

20/55 Dezastru pentru Hamilton. Britanicul abandoneaza din prima pozitie si Raikkonen mosteneste primul loc.

19/55 Se strânge plutonul în spatele lui Maldonado (locul 3), în timp ce Hamilton face un nou record de cursa - 1:47.266.

16/55 Vettel ataca dezlantuit si trece de Grosjean cu o manevra la interior pe un sector de mare viteza. Liderul campionatului ajunge pe 17.

16/55 Hamilton conduce cursa cu un avans de 1.6 secunde în fata lui Raikkonen.

15/55 Alonso porneste mai greu si Webber îl ataca pe spaniol la finalul liniei drepte din fata boxelor. Se apara bine echipierul de la Ferrari si ramâne pe 4.

15/55 Cursa este reluata la viteza maxima. Hamilton conduce plutonul în fata lui Raikkonen si Maldonado.

14/55 Vettel intra la boxe pe steag galben si schimba eleronul din partea fata. Germanul revine pe locul 21. Cursa ramâne în continuare neutralizata.

12/55 Vettel greseste din nou si loveste indicatorul care marcheaza începutul zonei DRS. Germanul este sub presiune si face eroare dupa eroare.

10/55 Foarte multe resturi au ramas pe circuit în zona accidentului. Cursa ramâne neutralizata si pentru moment doar Vergne a intrat la boxe pentru schimbul de pneuri.

9/55 Accident masiv pe Yas Marina. Safety Car-ul intra pe pista. Karthikeyan si Rosberg s-au acrosat. Germanul termina cursa în zidul de protectie.

  • Cum s-a petrecut incidentul: Rosberg venea din spate si a încercat sa treaca de întârziatul Karthikeyan. Germanul nu s-a mai încadrat pe virajul de dreapta si l-a luat în plin pe indian fiind aruncat la propriu peste monopostul acestuia. Foarte spectaculos si periculos accidentul.

7/55 Probleme pentru DRS-ul lui Webber. Button este îndemnat sa forteze.

6/55 Vettel poate urca în urmatoarele tururi la limita punctelor. Acum ruleaza pe 14 si îi are în fata pe Kovalainen si pe cei doi echipieri de la Toro Rosso. Germanul a urcat zece tururi în 7 tururi si se afla la 22.5 secunde de liderul Hamilton.

4/55 Hamilton face record pe tur si se distanteaza la 2.3 secunde în fata lui Raikkonen. Vettel urca pe 14.

3/55 Vettel ajunge pe 16, dar este anuntat prin radio ca trebuie sa intre la boxe pentru schimbarea partii frontale.

2/55 Raikkonen îl ajunge pe Hamilton si finlandezul ataca la exterior. Liderul cursei Hamilton se plânge prin radio ca gumele sale sunt reci si nu poate mentine ritmul.

1/55 Alonso ataca la baioneta si trece de Webber pe a doua zona DRS. Spaniolul ajunge pe patru. În spate Grosjean are pana pe dreapt fata.

START în Marele Premiu din Abu Dhabi. Hamilton pleaca tare si se mentine la conducere. Raikkonen porneste ca din pusca si ajunge pe doi. Maldonado este al treilea.

15:00 Monoposturile se pun în miscare pentru turul de încalzire. Pedro de la Rosa ramâne bloca pe grila.

14:49 Vettel iese in garajul echipei sale si ocupa locul ce marcheaza iesirea de pe linia boxelor.

Grila de start: Lewis Hamilton pleaca din pole position, urmat de Mark Webber, Pastor Maldonado, Kimi Raikkonen, Jenson Button, Fernando Alonso, Nico Rosberg, Felipe Massa, Romain Grosjean, Nico Hulkenberg. Liderul campionatului Sebastian Vettel va porni ultimul de pe linia boxelor dupa penalizarea primita în urma calificarilor.



Asa am trait Marele Premiu din Abu Dhabi