Formula 1

TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu din Abu Dhabi

Onlinesport.ro transmite live text, duminica de la ora 15:00, cursa de Formula 1 din Abu Dhabi care conteaza pentru etapa a 17-a a sezonului 2013. Sebastian Vettel, noul campion mondial, porneste din pozitia a doua si il are in fata sa la start pe coechipierul Mark Webber. 

Clasament: Vettel, Webber, Rosberg, Grosjean, Alonso, Di Resta, Hamilton, Massa, Perez, Sutil. 

55/55 Final de curas. Vettel se impune in Abu Dhabi cu un avans de jumatate de minut in fata lui Webber. Pentru german este a saptea victorie consecutiva si egaleaza recordul lui Michael Schumacher la acest capitol.

49/55 Alonso face record pe circuit - 1:44.660.

47/55 Depasirea lui Alonso se afla sub investigatie si spaniolul risca o penalizare.

46/55 Se confirma cele scrise anterior. Alonso sta cu opt zecimi mai putin la boxe si iese chiar in fata lui Massa. Spaniolul a fortat acolo depasirea lui Vergne si a facut-o in afara circuitului pe o bretea de asfalt. Nu mult a lipsit sa asistam la un accident acolo.

39/55 Cei de la Ferrari rezolva duelul Massa-Alonso cum stiu mai bine. Il cheama pe brazilian la boxe, aparent mecanicul de pe stanga fata intarzie prinderea noului pneu si astfel Massa pierde suficient cat sa revina in spatele coechipierului sau.

38/55 Liderul Vettel intra la boxe pentru al doilea schimb. Germanul revine fara probleme pe prima pozitie.

34/55 Penalizare cu Drive Through pentru HUlkenberg, ocupantul locului al cincilea. Webber si Rosberg intra la al doilea pit stop.

32/55 Nou record in cursa stabilit de Vettel la 1:45.968.

31/55 Vettel merge ceas spre a saptea victorie consecutiva. Neamtul are aproape 30 de secunde in fata lui Webber.

29/55 In cele din urma Alonso il depaseste pe Sutil si urca pe locul 7.

27/55 Duel tare si in spate intre Hulkenberg si Alonso, insa Massa este pilotul Ferrari de urmarit. Brazilianul trece si de Sutil urcand pe 5.

26/55 Massa speculeaza pe un viraj strans la stanga si il depaseste pe Hamilton.

21/55 In acest moment, dupa pit stopul lui Di Resta, cele doua monoposturi Red Bull conduc cursa. Vettel are 26.5 secunde in fata lui Webber si conduce fara probleme.

20/55 Vettel conduce cu un avans de peste 20 de secunde in fata lui Di Resta. Scotianul de la Force India nu a intrat inca la boxe.

17/55 Abia acum a trecut si Alonso pe la boxele echipei sale. Fostul dublu campion mondial iese din top 10.

11/55 Cei doi ferraristi, Massa si Alonso, ajung pe podium, dar nu au efectuat inca primul pit stop.

10/55 Continua seria intrarilor pentru schimbul de pneuri. Rosberg, locul 2 in cursa, este chemat la standul Mercedes. Vettel ramane in pista.

9/55 Webber si Grosjean intra la boxe in acelasi timp. Diferenta dintre cei doi era de 7 zecimi.

8/55 Hamilton este primul pilot care efectueaza pit stopul inaugural. Iese din top 10 britanicul si revine in pista pe locul 12.

5/55 Vettel s-a distantat deja la 3.7 secunde in fata lui Rosberg.

2/55 Nu este vorba de niciun sabotaj din partea lui Kimi. Finlandezul a abandonat din motive mecanice, roata dreapta fata fiind complet rupta dupa un contact cu un monopost Caterham. Pentru Raikkonen este primul abandon in primul tur dupa Marele Premiu al Statelor Unite din 2006.

1/55 Plecare foarte slaba a lui Webber si Vettel urca la conducere. Rosberg trece si el de australian ajungand pe locul doi. Raikkonen abandoneaza dupa doar un viraj. Dezastru pentru finlandez. Problema mecanica sau boicot din partea finlandezului?

START in Marele Premiu din Abu Dhabi. 

15:00 Monoposturile se pun in miscare pentru turul de incalzire.



TUR cu TUR Formula 1, Marele Premiu din Abu Dhabi