Formula 1

Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Chinei

Sursă foto: twitter.com

Circuitul din Shanghai a gazduit, duminica, Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, a doua cursa din 2017.

Ordinea in cursa: Hamilton, Vettel, Verstappen, Ricciardo, Raikkonen, Bottas, Sainz, Magnussen, Perez, Ocon.

VICTORIE pentru Lewis Hamilton! Vettel termina pe doi, iar Verstappen rezista eroic in fata lui Ricciardo pentru locul trei.

56/56 Ultimul tur al cursei. Hamilton are 6 secunde in fata lui Vettel.

53/56 Verstappen pierde aderenta si teren in duelul cu Ricciardo, coechipierul sau de la Red Bull. Miza este ultimul loc pe podium.

46/56 Opt secunde intre primii doi clasati, Hamilton si Vettel, la intrarea in ultimele zece tururi.

42/56 Depasire la aspiratie efectuata de Raikkonen asupra lui Sainz si locul 5 este al finlandezului de la Ferrari.

40/56 Raikkonen schimba pneurile si pierde nu mai putin de patru pozitii. A pus un tren de super softuri prin intermediul carora va incerca sa revina rapid. Hamilton ramane lider la 9 secunde in fata lui Vettel.

37/56 Pit stop si pentru liderul Hamilton. Acesta revine in pista la 3.5 secunde in fata lui Raikkonen.

35/66 Alonso pierde duelul cu Sainz, dupa care ruleaza la pas si anunta probleme la monopost. Intre timp Vettel a schimbat pneurile soft cu alte softuri proaspate si ramane in fata lui Verstappen. Abandon pentru Alonso in virajul 9!

32/66 Cu un set complet nou de super softuri, Verstappen corecteaza recordul in cursa si il prinde din urma pe Bottas.

29/56 Verstappen cedeaza presiunii, franeaza violent cu stanga fata si Vettel profita ajungand pe locul doi la 10 secunde in urma liderului Hamilton.

24/56 Vettel este dezlantuit si corecteaza recordul in cursa. Este mai rapid cu o secunda comparativ cu Verstappen pe care il are deja in vizor.

22/56 Duel electrizant intre Vettel si Ricciardo. Neamtul de la Ferrari ataca la exterios in virajul 6, are apoi interiorul, Ricciardo revine si cei doi se ating usor. Vettel ajunge pe trei.

20/56 Vettel trece de Raikkonen si-l are in vizor pe Ricciardo. Kvyat a tras pe dreapta, iar Bottas corecteaza recordul in cursa.

14/56 Verstappen este cel mai rapid din cursa si primul care coboara sub un minut si 40 de secunde pe tur - 1:39.238.

11/56 Raikkonen isi regaseste ritmul si face record pe tur - 1:42.492. Verstappen (locul 16 pe grila), il ataca pe Ricciardo si trece pe doi!

8/56 Duel intre cele doua Ferrari. Raikkonen a raportat probleme la monopostul sau si Vettel apare amenintator in spatele colegului sau. "Nu stiu ce s-a intamplat cu motorul meu", a spus Kimi prin radio.

INFO: In primele 7 tururi au fost efectuate, atentie, nu mai putin de 66 de opriri la boxe!

7/56 Probleme pentru Bottas care se rasuceste pe pista si pierde nu mai putin de zece locuri. Ajunge pe 12 chiar inainte de reluarea cursei.

4/56 ACCIDENT. Italianul Giovinazzi loveste din nou zidul la fel cum a facut-o in calificari si aproape in acelasi loc. Monopostul Sauber ramane blocat pe linia de start/sosire. Cursa este neutralizata cu Safety Car. Toate masinile vor fi directionate pe linia boxelor pana la indepartarea resturilor aflate pe trasa ideala.

4/56 Cursa este reluata dupa neutralizarea virtuala. Hamilton conduce plutonul in fata lui Bottas, Ricciardo, Raikkonen, Verstappen, Vettel si Sainz.

3/56 Intrari masive la boxe. Vettel a schimbat pe softuri, in timp ce Hamilton, Bottas, Raikkonen si Ricciardo au ramas pe intermediare.

2/56 Safety Car Virtual in aceste momente. Nu se efectueaza depasiri, iar pilotii ruleaza in conditii de neutralizare.

2/56 Hamilton a pus deja 1.3 secunde in fata lui Vettel. Acesta din urma se afla sub investigatie, dupa ce la start s-a pozitionat in afara locului dedicat pe grila.

1/56 Steaguri galbene pe al doilea sector dupa iesirea din cursa a canadianului Lance Stroll de la Williams. Acesta a fost lovit din spate de Sergio Perez (Force India) si aruncat in zona de pietris unde a si ramas.

START de cursa. Hamilton in fata, urmat de Vettel care isi apara pozitia in fata unui Bottas incisiv. Raikkonen pierde locul patru in fata lui Ricciardo.

INFO: De opt ori in 13 ocazii pilotul aflat in pole position a castigat Marele Premiu al Chinei.

9:00 Conditii inselatoare de cursa la Shanghai, toti pilotii din top 10 fiind incaltate cu intermediare. Sainz, al 11-lea, este singurul care si-a asumat riscul de a porni cu supersofturi. Se pleaca in turul de incalzire.

Lewis Hamilton porneste din pole position urmat de Sebastian Vettel, astfel ca Mercedes si Ferrari anunta un nou episod al bataliei pe care am vazut-o la Melbourne in debutul sezonului.

De la 9:00 transmitem in aceasta pagina, tur cu tur, cursa de la Shanghai.



Asa am trait Formula 1, Marele Premiu al Chinei