Formula 1

Familia lui Senna acuza: “Toti sunt vinovati pentru moartea lui Ayrton”

La 20 de ani de la decesul tragic al fostului campion mondial de Formula 1 Ayrton Senna familia brazilianului nu si-a gasit linistea.

Viviane Senna, sora marelui campion, continua sa sustina ca vinovatia pentru disparitia lui Ayrton apasa pe umerii tuturor celor implicati in Marele Circ.

“Toti, toti sunt vinovati pentru moartea lui. A fost nevoie sa moara Ayrton, sa moara Ratzenberger pentru a fi luate masurile de siguranta ce trebuiau impuse de la inceput. Cu totii sunt vinovati, cu totii au avut un rol in acest accident”, a declarat Viviane Senna pentru DPA.

[news-105053]

“Ayrton ramanea pe pista mai mult timp decat oricare alt pilot. Ii placea sa parcurga circuitul pe jos si sa cunoasca fiecare viraj in parte. Avea un nivel ridicat de implicare in tot ce insemna Formula 1 si de aceea oamenii l-au iubit atat de mult. Nu doar pentru ca a fost un campion, ci si pentru caracterul sau, pentru ceea ce a insemnat dincolo de pilotul Senna”, a mai spus sora marelui campion brazilian decedat pe 1 mai 1994 la Imola in Marele Premiu al Statului San Marino.

Decesul tragic al lui Ayrton Senna a schimbat radical politica de siguranta in Formula 1. Monoposturile au devenit peste ani extrem de sigure, iar configuratiile circuitelor au fost modificate in asa fel incat sa fie eliminate pe cat posibil riscurile repetarii unei asemenea tragedii.



Familia lui Senna acuza: “Toti sunt vinovati pentru moartea lui Ayrton”