Formula 1

Atac cu racheta in apropierea circuitului de la Jeddah. Cursa de Formula 1 nu va fi anulata

Sursă foto: https://twitter.com/andyhone

O rafinarie din apropierea orasului saudit Jeddah a fost lovita, vineri, cu o racheta trasa de militantii Houthi din Yemen la putin timp dupa startul primei sesiuni de antrenamente libere.

Un incident care a ridicat problema anularii Marelui Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite programat la finalul acestei saptamani.

In cele din urma organizatorii au anuntat ca intrecerea nu va fi anulata si ca se va desfasura conform programului stabilit initial.

“Formula 1 a fost intr-un contact strans cu autoritatile relevante dupa producerea acestei situatii care a avut loc azi. Autoritatile au confirmat ca evenimentul poate continua conform planificarii si vom ramane in contact permanent cu ei si cu toate echipele pentru a monitoriza situatia”, se arata intr-un comunicat.

Guenther Steiner, boss-ul echipei Haas, a declarat ca nu are nicio problema in a continua la Jeddah.

“Personal, ma simt absolut in siguranta. Altfel nu as mai fi aici”, a declarat Steiner.

In alta ordine de idei, monegascul Charles Leclerc a fost cel mai rapid pilot in fiecare dintre cele doua sesiuni de antrenamente libere, devansandu-l de fiecare data pe campionul mondial Max Verstappen.

Sambata mai este programata o sesiune de antrenamente libere, dar si sedinta de calificari pentru stabilirea grilei de start.

Cursa de la Jeddah este programata, duminica, de la ora 20:00.



Atac cu racheta in apropierea circuitului de la Jeddah. Cursa de Formula 1 nu va fi anulata