Formula 1

Alonso nu are loc intr-un top al celor mai buni piloTi din toate timpurile

Dublul campion mondial Fernando Alonso nu se regaseste in topul zece al celor mai buni piloTi de Formula 1 din toate timpurile publicat de revista italiana Autosprint.

In viziunea jurnalistilor de la Autosprint cel mai bun pilot al tuturor timpurilor din Formula 1 este argentinianul Juan Manuel Fangio (de cinci ori campion mondial).

Topul trei este completat de germanul Michael Schumacher, pilot care a cucerit titlul mondial de sapte ori in cariera, si britanicul Sir Jackie Stewart, triplu campion mondial.

Regretatul brazilian Ayrton Senna ocupa doar locul al patrulea, in timp ce topul noua este completat de piloTi precum Jim Clark, Alain Prost, Sir Stirling Moss, Alberto Ascari si Niki Lauda.

Triplul campion mondial Sebastian Vettel ocupa doar locul zece, iar spaniolul Fernando Alonso nu a fost nici macar menTionat in pofida celor doua titluri mondiale cucerite cu Renault si a celor doua locuri secunde obTinute la Ferrari.

ExplicaTia celor de la Autosprint este una cat se poate de simpla: "Am analizat nu doar rezultatele piloTilor pe circuit, ci si impactul pe care acestia l-au avut in perioada lor".



Alonso nu are loc intr-un top al celor mai buni piloTi din toate timpurile