Formula 1

Alonso, liderul Formulei 1 fara sa fie cel mai rapid din campionat

Situatie atipica la vârful clasamentului pilotilor din Formula 1 unde spaniolul Fernando Alonso conduce detasat cu un avans de 40 de puncte în fata australianului Mark Webber.

Chiar si asa echipierul de la Ferrari nu a obtinut acest ecart printr-o superioritate a monopostului rosu în fata celorlalti contracandidati, ci dimpotriva datorita constantei si uneori a concursului favorabil de împrejurari.

Despre rapiditate nici nu poate fi vorba, din moment ce Alonso nu exceleaza la capitolul timpi etalon în antrenamentele libere, sesiuni de calificari sau curse.

Lewis Hamilton de la McLaren-Mercedes este de departe marele dominator al antrenamentelor libere de vineri, cu 11 sesiuni în care a fost înregistrat cu cel mai bun timp. Urmeaza la acest capitol coechipierul sau Jenson Button, în timp ce Fernando Alonso nu a fost decât în patru ocazii cel mai rapid vinerea,

Situatia nu sta mai bine pentru Alonso nici în ceea ce priveste ziua de sâmbata, unde ibericul a ratat în doua rânduri prezenta în ultima parte a calificarilor (Q3).

Spaniolului de la Ferrari i-a mers bine pe ploaie si când aceasta a fost prezenta pe circuit a reusit timpi de pole position. S-a întâmplat la Silverstone si Hockenheim, astfel ca Alonso a legat dupa foarte mult timp doua pole-uri la rând.

Singurul pilot din 2012 care s-a calificat de fiecare data în Q3 a fost Hamilton, britanicul trecându-si de altfel în palmares si trei plecari din prima pozitie a grilei de start.

Alonso pe de alta parte este singurul pilot, alaturi de Kimi Raikkonen de la Lotus si Nico Rosberg de la Mercedes, care a acoperit toate cele 686 de tururi programate în prima parte a campionatului.

În conditiile în care nu a beneficiat de cea mai rapida masina din campionat Alonso a inventat din talent trei victorii, doua dintre acestea în situatii ce pareau imposibile, la Sepang si Valencia.

A obtinut de asemenea doua plecari din prima pozitie a grilei de start si a urcat de sase ori pe podium gestionând la maxim materialul de concurs pus la dispozitie de Scuderia Ferrari, echipa care pornea cu sansa a doua în duelul cu Red Bull si McLaren.



Alonso, liderul Formulei 1 fara sa fie cel mai rapid din campionat