Formula 1

Alonso comenteaza venirea lui Vettel la Ferrari: “Nu ma afecteaza. Am luat deja o decizie”

Toti ochii sunt atintiti asupra lui Fernando Alonso, dupa ce Sebastian Vettel si-a anuntat, sambata, plecarea de la Red Bull-Renault si, chiar daca nu este inca oficial, trecerea in tabara Scuderiei Ferrari.

“Am auzit astazi stirea despre Sebastian. El are nevoie de o noua motivatie, un nou capitol in viata lui si ii doresc tot binele din lume. Pe mine insa acest lucru nu ma afecteaza cu nimic”, a spus Alonso.

“In ceea ce ma priveste, am o pozitie unica multumita anilor si muncii de pe circuit si am putut decide unde sa merg, ce sa fac si cand sa fac. Probabil multe dintre lucrurile care se intampla astazi reprezinta consecinta gandirii mele. Am totul clar in mintea mea, am un plan foarte clar, iar in ultimele trei luni am stiut ce am vrut sa fac. Am oportunitatea de a face tot ce-mi doresc si voi face ce este mai bine cariera mea. Este o combinatie intre a fi de succes, pentru ca vreau sa castig si sa fiu campion mondial, si a avea o viata buna, a fi fericit. Totul se misca in directia cea buna, dar pentru moment nu este inca suta la suta completa”, a mai spus Alonso intr-un discurs care trebuie citit printre randuri.

Pentru Alonso nu sunt multe posibilitati pentru 2015. Cei de la Red Bull au declarat ca nu au fost niciodata interesati de el, numindu-l rapid pe rusul Kvyat inlocuitor al lui Vettel, iar oficialii de la Mercedes nu intentioneaza sa modifice linia pilotilor.

Ramane doar McLaren, echipa care de la anul va beneficia de propulsoare Honda, insa Ron Dennis a declarat sambata ca Alonso nu a semnat inca nimic.

Nici nu avea cum sa o faca, pentru ca spaniolul are contract cu Ferrari pana in 2016 inclusiv.

Astfel, o varianta care prinde tot mai mult contur il gaseste pe Alonso in 2015 in afara Formulei 1, intr-un fel de vacanta prelungita, pentru a reveni puternic in 2016 pe o grila cand multe dintre actualele contracte vor fi ajuns la un termen.



Alonso comenteaza venirea lui Vettel la Ferrari: “Nu ma afecteaza. Am luat deja o decizie”