CFR CLuj

Prima infrangere pentru CFR Cluj in amicale

CFR Cluj a înregistrat prima înfrângere din campania de amicale din aceasta vara, pierzând cu 1-0 meciul de pregatire cu Sparta Praga, locul 2 în campionatul Cehiei. Elevii lui Ioan Andone au jucat bine în prima repriza, când au avut si doua bare, dar au fost dominati clar în repriza a doua când au si primit gol.

Dupa doua meciuri de pregatire în care doar s-au jucat, clujenii au întâlnit un adversar cu adevarat tare, vicecampioana Cehiei, Sparta Praga. Meciul a fost unul foarte echilibrat, cu perioade lungi de dominare de ambele parti.

Primul sfert de ora a apartinut cehilor, dar fara ca Sparta Praga sa se apropie amenintator cu atacantii de poarta aparata în prima repriza de Felgueiras. Ocaziile de gol aveau sa vina dupa minutul 20 din partea clujenilor, care s-au aflat de doua ori în fata deschiderii scorului în aceeasi faza. Mai întâi Vasile Maftei a sutat cu forta în bara, mingea a sarit în teren la Kapetanos, care apoi a zguduit cu o torpila din apropiere transversala portii cehilor.

Modou Sougou a fost si el foarte aproape de a marca în minutul 32, cu un sut surprinzator din coltul stânga al careului mare, dar portarul cehilor a reusit uluitor sa scoata de la vinclu. Un minut mai târziu si Cadu s-a aflat în fata golului, dar capitanul ardelenilor a trimis cu capul pe lânga poarta centrarea din corner.

Daca în prima repriza clujenii au aratat mai multa forta ofensiva, în repriza a doua au fost dominati. Sparta Praga, o nuca prea tare.

Repriza a doua a fost mai mult la discretia cehilor. Sparta Praga si-a demonstrat intentiile ofensive înca din primele minute, a surprins mai mereu defensiva lui Ioan Andone în benzi pentru ca în minutul 63 sa deschida scorul dupa o greseala a lui Panin. Kaderabek a fost cel care a profitat si l-a învins  cu un sut în diagonala pe Stancioiu, intrat la pauza.

Schimbarile dese efectuate de Andone pe parcursul reprizei a doua au destabilizat organizarea buna a clujenilor din prima jumatate, astfel ca Sparta Praga n-a avut probleme în a sparge apararea haotica a CFR-ului. Pâna la final, Stancioiu a fost greu încercat la câteva faze periculoase ale adversarilor, în timp ce clujenii s-au apropiat mai rar de careul advers si au mai bifat doar o ocazie de gol prin Nicoara. 

CFR Cluj a început meciul cu: Felgueiras - Pinto, Cadu, Maftei, Sepsi - Hora, Muresan, Godemeche, Edimar - Sougou, Kapetanos.

 


Prima infrangere pentru CFR Cluj in amicale