Handbal

Jucatoarele Romaniei au aplicat ca la carte schema de final desenata pe podea de antrenorul suedez

Cu noua secunde ramase din a doua repriza a meciului Romania - Danemarca (castigat cu 31-30) de la Campionatul Mondial de Handbal, echipa noastra a obtinut o lovitura de la 7 metri la capatul unei faze in care a aplicat cuvant cu cuvant schema antrenorului.

In ultimele 9 secunde ale celei de-a doua reprize a partidei, Romania a cerut time-out iar printre jucatoare era nebunie si agitatie. Neagu era foarte surescitata si spunea ca "trebuie sa facem ceva", dand mai multe variante care in mod cert nu se puteau aplica in scurtul timp ramas.

A intervenit insa antrenorul suedez Tomas Ryde: "Haideti sa va arat ultima secunda", a spus acesta si a inceput sa deseneze pe podeaua salii o schema de joc. 

A spus jucatoarelor intr-o romana stalcita: "Pas spre Eliza, Eliza intra". Apoi nu s-a mai inteles, dar a desenat o pasa pe care Eliza trebuie sa o dea mai departe spre o alta colega.

Iar acest lucru s-a si intamplat pe teren. Mingea a ajuns la Eliza, care a patruns si a pasat catre Aurelia Bradeanu exact spre coltul semicercului, acolo unde desenase si Ryde. Bradeanu a intrat in forta si a obtinut lovitura de la 7 metri pe care a ratat-o insa Neagu, partida trebuind sa se decida in prelungiri.

Chiar si asa, privind acest meci cu cele doua faze cheie - cea descrisa mai sus dar si cea din care s-a marcat golul victoriei din prelungiri pe care am disecat-o aici - se poate spune ca Romania are niste jucatoare care stiu ce fac pe teren si pun in practica cu sfintenie ceea ce le spune anternorul. iar combinatia este una catigatoare pentru ca fara o abordare tehnica buna nu se poate face nimic mai ales atunci cand jocul se decide cap la cap.



Jucatoarele Romaniei au aplicat ca la carte schema de final desenata pe podea de antrenorul suedez