Box

Obreja se apara: ”Nu l-am amenintat pe Doroftei”

Presedintele Federatiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat miercuri agentiei MEDIAFAX ca lumea boxului a început sa-si formeze o parere despre fostul campion mondial Leonard Doroftei, infirmând faptul ca l-ar fi amenintat si jignit pe acesta în cadrul sedintei Biroului Federal de marti.

Referitor la Francisc Vastag, Obreja a declarat ca este cea mai potrivita persoana sa ocupe functia de presedinte al federatiei.

"Nu e adevarat ca am amenintat, probabil ca încearca sa faca tot felul de presiuni si chestii de genul asta. Nu am ce comenta, nu vreau sa ma bag în albie pentru ca ma manânca porcii dupa aia. Dupa ce s-a votat am discutat chestiuni legate de situatia din box, despre ce e de facut. Despre faptul ca ei ma acuza pe mine ca eu sunt vinovat de distrugerea boxului. Sa vedem daca a doua zi, dupa ce plec eu, pe 23 noiembrie, o sa curga lapte si miere. Sunt multe lucruri de facut si e nevoie de munca antrenorilor, depinde de o revolutie, nu de presedintele federatiei. Nu face presedintele federatiei boxeri. Astea au fost discutiile. Eu pe Feri Vastag l-am vrut înapoi în box, am insistat foarte mult ca el sa revina si am spus public ca din punctul meu de vedere astazi este cel mai bun om care poate prelua functia de presedinte al federatiei. Deci nu aveam cum sa vorbesc urât despre Vastag. Despre Doroftei ma abtin, lumea a început sa-l cunoasca încet-încet. E suficient", a spus Obreja pentru MEDIAFAX.

Oficialul FRB a precizat ca va ramâne un apropiat al boxului si dupa 23 noiembrie, când vor avea loc alegeri la federatie: "Eu nu pot sa mai candidez pentru ca AIBA nu permite. AIBA este stat în stat si a facut niste abuzuri incredibile. Voi ramâne însa un apropiat al boxului. Ramâne de vazut daca în cadrul federatiei".



Obreja se apara: ”Nu l-am amenintat pe Doroftei”