Box

Obreja, acuzat ca l-a amenintat cu bataia pe Doroftei

Fostul antrenor al lotului national de box, Titi Tudor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca presedintele Federatiei Române, Rudel Obreja, i-a jignit pe fostii pugilisti Leonard Doroftei si Francisc Vastag.

 "Am asistat la sedinta Biroului Federal si în loc de demisie am vazut un atac al lui Rudel Obreja la adresa a doua monumente ale boxului românesc: Leonard Doroftei si Francisc Vastag! Nu este posibil ce s-a întâmplat. Cuvintele pe care le-am auzit de la un presedinte care ne vorbeste de demnitate si onoare pur si simplu nu pot fi reproduse. Despre Doroftei a spus ca este «dus cu capul la propriu» si i-a promis o corectie fizica pentru ca a îndraznit sa îi ceara demisia de la Federatia Româna de Box. Ce demnitate si ce onoare este sa jignesti si sa ameninti un om care nu este prezent si care vrea sa candideze la presedintia FRB? Pe Feri nu a îndraznit sa îl ameninte cu bataia poate pentru simplul motiv ca Feri este la alta categorie. Dar a spus ca în ultimii sapte ani nu a facut nimic pentru box. Obreja a sustinut, incredibil, ca nu conteaza ce a facut Feri ca boxer, daca în ultimii ani nu s-a implicat la federatie alaturi de el! Acest om pur si simplu nu are bun simt. Cum sa spui ceva rau de Feri? La Resita, Vastag a facut multe pentru box si chiar daca nu ar fi facut nimic, pur si simplu ar fi fost retras, tot era în avantaj fata de Obreja ca nu a facut niciun rau boxului românesc", a spsu Tudor.

Titi Tudor a afirmat ca Obreja este un om fara caracter. "Oamenii trebuie sa cunoasca adevarata fata a lui Obreja. Asta e! Amenintari, jigniri, scuipati. La televizor vorbeste frumos. Pacat ca nu are caracter în viata de zi cu zi, îndepartând pe toti cei din box care ar putea sa-i ia locul. Asta e deviza lui: dezbina si conduce. A anuntat alegeri pentru functia de presedinte. Probabil doar pentru ca a fost amenintat de ANST cu taierea finantarii a acceptat sa faca alegeri. Carmen Tocala a fost o mare sportiva si stie ce înseamna dezafiliere. Pe Carmen Tocala a interesat-o boxul românesc si ne-a salvat. Pe el însa nu! Acum îi ataca pe Doroftei si Vastag pentru ca la viitoarele alegeri sa lase un urmas tot din zodia scandalului! Boxul românesc are nevoie de lumina la viitoarele alegeri. Îi rog pe toti cei din box sa voteze lumina la alegerile din noiembrie", a precizat Tudor.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, Carmen Tocala, a declarat, saptamâna trecuta, ca alegerile pentru functia de presedinte al Federatiei Române de Box vor avea loc în 19 sau 20 noiembrie, iar la Adunarea Generala organizata cu acest prilej va asista si presedintele AIBA.

AIBA a postat un comunicat pe site-ul oficial, în care anunta excluderea provizorie a FR de Box, însa presedintele federatiei Rudel Obreja precizeaza ca textul a fost întocmit înainte ca presedintele ANST, Carmen Tocala, sa discute si sa obtina amânarea excluderii din partea conducerii forului international. Tocala a confirmat spusele lui Obreja, precizând ca este în legatura permanenta cu AIBA.



Obreja, acuzat ca l-a amenintat cu bataia pe Doroftei