Tenis

Tecau schimba partenerul la dublu din 2013

Tenismanul Horia Tecau a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, ca începând din 2013 nu va mai face pereche cu suedezul Robert Lindstedt, alaturi de care a jucat trei finale consecutive la Wimbledon, urmând ca Turneul Campionilor sa fie ultima competitie la care vor participa împreuna.

"Am auzit ca deja au aparut stiri ca nu voi mai face cuplu cu Robert. Am preferat sa nu vorbim pâna la Turneul Campionilor, pentru ca mai avem câteva competitii la care vom participa si nu am vrut sa anuntam asta" , a spus Tecau.

Întrebat daca este adevarat ca va forma o echipa cu bielorusul Max Mirnîi începând din 2013, Tecau a raspuns: "Nu pot confirma aceste informatii".

Site-ul tennis.com a anuntat ca bielorusul Max Mirnîi si canadianul Daniel Nestor îsi vor încheia colaborarea la finalul acestui an, dupa doua sezoane petrecute împreuna, perioada în care au câstigat de doua ori titlul la Roland Garros si au ajuns pe prima pozitie în clasamentul ATP.

"Max nu va juca întregul sezon la anul, el este putin sceptic din cauza problemelor la umar. E putin greu pentru mine sa stau pâna în ultima secunda si sa vad ce va face, astfel ca m-am decis sa schimb", a spus Nestor, care a câstigat 79 de turnee de dublu în cariera.

Nestor a mai dezvaluit ca începând de anul viitor sârbul Nenad Zimonjici va juca împreuna cu Robert Linstedt, în timp ce Mirnîi va evolua alaturi de Horia Tecau.

Horia Tecau (27 de ani) si Robert Lindstedt (35 de ani) joaca împreuna din martie 2010, perioada în care cei doi au câstigat zece turnee, printre care si cel de Masters Series de la Cincinnati. De asemenea, cei doi au mai disputat alte noua finale. În total, Tecau are 13 turnee câstigate.

Sâmbata, Horia Tecau a facut pereche pentru prima oara în ultimii patru ani cu Florin Mergea, alaturi de care a câstigat turneul de dublu pentru juniori de la Wimbledon, în partida cu Finlanda, contând pentru mentinerea în Grupa I zona euro-africana.

Max Mirnîi (35 de ani) a câstigat în cariera 45 de turnee, dintre care sase de Grand Slam (de patru ori la Roland Garros si de doua ori la US Open).



Tecau schimba partenerul la dublu din 2013