Universitatea Craiova

Suporteri ai Universitatii Craiova, dati jos din tren pentru a nu ajunge la protestele din Bucuresti

Un numar de 30 de persoane, suporteri ai Universitatii Craiova, ce faceau parte dintr-un grup de circa 70 de protestatari care se îndreptau, duminica seara, spre Capitala, pentru a participa la protestele din Piata Universitatii, au fost oprite de catre politisti în Gara Rosiorii de Vede
Gabriel Târca, cunoscut drept Gabi Blondu, liderul galeriei Universitatea Craiova, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX ca în timp ce se deplasau cu trenul spre Bucuresti, unde urmau sa particepe la protestele din Piata Universitatii, în gara Rosiorii de Vede au fost opriti de catre politisti si jandarmi, care i-au condus la sectie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alaturi de Gabriel Târca, au mai fost conduse la Politie alte 30 de persoane care faceau parte din galeria echipei din Banie.

"Am stat la sediul Politiei din Rosiorii de Vede aproximativ o ora. Ne-au legitimat, s-au purtat foarte frumos cu noi, ne-au spus ca si ei tin cu noi, numai ca asa au primit ordine. Nu am primit nicio amenda, nu aveam de ce. Nu am facut galagie, ne-am purtat civilizat", a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, Gabi Blondu.

El a spus ca oamenii legii au avut un plan bine pus la punct, legitimându-i timp de o ora, astfel încât sa nu mai aiba niciun tren catre Bucuresti în cursul acestei seri.

"Acum (n.r. - duminica seara) suntem în gara. Avem doua variante: sa asteptam un alt tren cu destinatia Bucuresti, dar care va trece de-abia mâine (n.r. - luni) sau sa ne întoarcem acasa, la Craiova. Cu siguranta, alegem cea de-a doua varianta", a precizat Gabriel Târca.

Seful galeriei Universitatii Craiova a precizat ca aproximativ 40 de persoane "au reusit sa treaca de filtrul politistilor".

"Practic, noi ne-am sacrificat, au mai ramas persoane în tren, dar pe noi au pus repede ochii. Altii au plecat si cu masinile spre Bucuresti, nu sunt suporteri ai Universitatii, oameni simpli care au necazuri si vor sa si le spuna", a mai spus Gabi Blondu.

La ora transmiterii acestei stiri, în Piata Prefecturii din Craiova mai sunt aproximativ 40 de protestatari.

Jandarmii au ramas în zona pentru asigurarea linistii si ordinii publice.

Politistii din cadrul Politiei Transporturi Feroviare Rosiorii de Vede au declarat, duminica, pentru MEDIAFAX ca un grup de persoane care se îndreptau cu trenul spre Bucuresti au fost coborâte din tren întrucât nu aveau bilete de calatorie.

"A fost identificat un grup de 12 persoane care au fost prinse fara bilete de calatorie si nici nu au dorit sa achizitioneze pentru a-si putea continua calatoria mai departe spre Bucuresti. Nu am stiut ca se îndreptau spre protest, în niciun caz nu am primit un ordin sa îi oprim", a declarat, duminica, agentul principal Emil Niculescu, din cadrul Politiei Transporturi Feroviare Rosiorii de Vede.

Grupul de persoane au fost legitimate, însa nu au primit amenzi pentru ca au circulat fara bilet.

Mediafax


Suporteri ai Universitatii Craiova, dati jos din tren pentru a nu ajunge la protestele din Bucuresti