Cupa Davis

CUPA DAVIS, Romania-Israel: Ultima intalnire din 1971 a intrat in istoria competitiei

Romania si Israel se infrunta la finalul acestei saptamani in Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu in primul tur al Grupei I a Zonei Euro-Africane a Cupei Davis.

Aceasta este a patra intalnire a celor doua natiuni in Cupa Davis, iar bilantul este unul net favorabil tricolorilor.

Romania a castigat celelalte trei dispute anterioare, cu 4-1 in 1962 la Bucuresti si cu 5-0 in 1969 de asemenea la Bucuresti si 1971 la Tel-Aviv.

De aceasta din urma intalnire se leaga o poveste ramasa in istorie pentru Cupa Davis prin prisma scorurilor inregistrate in cele cinci dispute.

Romania a castigat 15 seturi fara sa piarda nici macar unul, iar echipa Israelului a obtinut doar 19 game-uri din cele 109 disputate.

Josef Stabholz a avut doua meciuri de cosmar cu Ion Tiriac si Ilie Nastase, nereusind sa-si adjudece decat un singur game in partidele cu cei doi reprezentanti ai Romaniei.

In primul meci de simplu, Tiriac a administrat un sec 6-0, 6-0, 6-0 nefericitului Stabholz, pentru ca in partida a doua acesta sa-i ia un game lui Nastase, fiind invins cu 6-0, 6-0, 6-1.

Meciul dintre Romania si Israel din 1971 a intrat astfel in istoria Cupei Davis ca intalnirea in care o echipa nu a reusit sa castige nici macar un set de-a lungul a cinci meciuri complete.



CUPA DAVIS, Romania-Israel: Ultima intalnire din 1971 a intrat in istoria competitiei