Cupa Davis

'Cneazul' Pavel, pus pe fuga de Tsonga

Andrei Pavel nu a reusit sa egaleze situatia la general in meciul Romania-Franta din Grupa Mondiala a Cupei Davis, fiind intrecut in patru seturi de Jo-Wilfried Tsonga, finalistul editiei din acest a Openului Australiei.

Aflat la prima partida in Cupa Davis, Tsonga a castigat dupa trei ore si cinci minute, cu 6-7 (2), 6-4, 6-4, 6-4. Astfel, dupa primele doua meciuri de simplu, Franta conduce Romania la Sibiu cu 2-0, toate sperantele 'tricolorilor' fiind puse in Florin Mergea si Horia Tecau, care au sambata misiunea de a mentine aprinse sperantele echipei noastre in meciul de dublu.

"Este cel mai bun tenis pe care l-am vazut vreodata in Romania. Cred ca Pavel nu ar trebui sa se lase, asa cum a declarat. Daca luam mingile jucate, Pavel a castigat mai multe puncte. Am intalnit o echipa foarte puternica, baietii au facut un meci foarte bun", a declarat Ilie Nastase, presedintele Federatiei Romane de Tenis, pentru TVR 2.

Aflati pentru prima data fata in fata, Andrei Pavel si Jo-Wilfried Tsonga au oferit un frumos spectacol sportiv, cu exceptia celor trei break-uri reusite de francez meciul fiind extrem de echilibrat.

In setul inaugural cei doi jucatori au mers cap la cap pana in tie-break, unde Pavel s-a impus cu 7-2 gratie unui joc foarte agresiv la fileu.

Au urmat doua seturi identice, cu Tsonga reusind sa castige devreme pe serviciul lui Pavel, dupa care finalistul de la Melbourne a reusit sa controleze disputa cu serviciul si puternica sa lovitura de dreapta. Un dublu 6-4 si balanta se inclina in favoarea jucatorului din Hexagon.

'Cneazul' Andrei s-a mentinut la cel mai inalt nivel in setul al patrulea, irosind trei sanse de break in game-ul al saselea. In loc de 4-2 pentru jucatorul roman scorul a devenit 3-3, dupa care Tsonga si-a trecut in cont break-ul decisiv. A urmat o simpla formalitate la serviciu si Tsonga a inchis meciul cu un as, castigand primul sau meci in Cupa Davis.

Onlinesport: Dumitru Stircu



'Cneazul' Pavel, pus pe fuga de Tsonga