Cupa Davis

Gasquet aduce primul punct Frantei

Richard Gasquet l-a invins pe Victor Hanescu in primul meci al intalnirii de Cupa Davis Romania-Franta de la Sibiu, scor 7-6 (5), 6-4, 7-5, la capatul unei partide echilibrate care a durat doua ore si 44 de minute.

"Am jucat destul de bine, mai ales ca Richard Gasquet este un jucator de top, cu un joc solid, rapid. Este mai iute, mai mic si cred ca s-a miscat mai bine decat mine. Am inceput primul set bine, m-am simtit relaxat, dar apoi am cedat initiativa", a declarat Victor Hanescu la microfonul Televiziunii Romane dupa meciul pierdut cu Gasquet.

"Dupa pierderea unui set atat de strans cum a fost primul te simti putin dezamagit. El se descurca bine la retur si in multe game-uri a pus presiune pe mine", a mai adaugat jucatorul nostru, care ramane increzator in sansele echipei Romaniei de a invinge Franta.

Victor Hanescu a inceput foarte bine meciul din Sala Transilvania, conducand cu 2-0,dupa ce a reusit un break inca din game-ul inaugural. Gasquet a revenit insa puternic, castigand trei game-uri la rand, prin care s-a instalat pentru prima data la conducere (3-2).

Echilibrul primului act s-a mentinut pana in tie-break, Victor Hanescu salvand o minge de set pe propriul serviciu in game-ul al doisprezecelea, dupa ce in prealabil irosise doua sanse de a castiga jocul. Condus cu 2-0 si 4-2 in tie-break, Hanescu a egalat in cele din urma la cinci, pentru a ceda setul cu 7-5, dupa o ora si trei minute de joc.

Gasquet a rupt echilibrul rapid in setul secund, distantandu-se cu break la 3-1. Hanescu a avut sansa revenirii imediate, dar a ratat doua mingi de re-break in game-ul patru, astfel ca pana la final numarul sapte mondial si-a conservat serviciul, marindu-si avansul pe tabela la 2-0.

Setul al treilea a stat sub semnul echilibrului pana in prelungiri, cand Gasquet a profitat de mai multe erori nefortate ale lui Hanescu, reusind break-ul hotarator in jocul al unsprezecelea. Meciul a luat sfarsit dupa doua ore si 44 de minute foarte disputate, nici de aceasta data Victor Hanescu nereusind sa castige un set in fata lui Richard Gasquet.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Gasquet aduce primul punct Frantei