Cupa Davis

S-au inecat ca tiganii la mal. Romania pierde dramatic cu Olanda

Romania a cedat confruntarea din Cupa Davis cu Olanda, scor 0-3, si a ratat calificarea la barajul pentru Grupa Mondiala. In meciul de sambata, cel de dublu, Florin Mergea si Andrei Daescu au cedat cu 6-3, 7-6 (3), 6-7 (3), 3-6, 9-7, la capatul unui meci care a durat peste patru ore disputat in fata perechii formate din Jean-Julien Rojer si Igor Sijsling. Romanii au revenit de la 0-2 la seturi, au avut sansa victoriei in decisiv, insa s-au inecat, ca mai de fiecare data, ca tiganii la mal.
Primul set putea incepe perfect pentru noi, insa in gameul cu numarul trei am ratat trei sanse de break. Olandezii au profitat si au facut ei break in gameul al saselea, castigand ulterior setul cu 6-3, in numai 32 de minute.

Setul secund a fost ceva mai spectaculos. Olandezii au facut break in game-ul al saptelea, insa Mergea si Daescu au revenit cu un break de senzatie, la 5-4, cand olandezii serveau pentru set. S-a ajuns la tie-break, unde am fost infranti fara drept de apel, cu 7-3.

In setul al treilea, ambele parti au mers cap la cap pana la tie-break, unde romanii s-au descurcat excelent si s-au impus cu 7-3.

Forma ascendenta a romanilor a continuat si in setul cu numarul patru, pe care l-am dominat in totalitate pentru a-l castiga cu un 6-3 neverosimil.

Cu un moral mai bun, setul decisiv l-am inceput cu un break, insa in game-ul al saselea olandezii au reusit sa egaleze. Increderea nu ne-a pierit si am reusit un nou break in game-ul al noualea, care ne-a permis sa servim pentru meci. Am ratat aceasta sansa vitala, olandezii facand break. A urmat un nou tango cu game-uri castigate pe propriul serivciu, pentru ca la scorul de 8-7 olandezii sa faca un nou break care le-a adus victoria atat in acest meci, cat si in intreaga confruntare.

S-a terminat astfel 6-3, 7-6 (3), 6-7 (3), 3-6, 9-7, dupa un meci de peste patru ore care ne mentine in cursa pentru baraj.

Olanda si-a asigurat deja victoria, urmand sa dispute barajul pentru calificarea in Grupa Mondiala.

Duminica se vor disputa ultimele doua meciuri din disputa romano-batava.

Onlinesport


S-au inecat ca tiganii la mal. Romania pierde dramatic cu Olanda