Cupa Davis

Romania cu spatele la zid in Argentina. Hanescu a cedat in fata lui Monaco

Echipa Romaniei este condusa de Argentina, cu 2-0, dupa primele doua meciuri de simplu ale intalnirii din Grupa Mondiala a Cupei Davis. Liderul tricolorilor Victor Hanescu a pierdut in patru seturi partida cu Juan Monaco, scor 7-6 (5), 1-6, 6-1, 6-1. Meciul dintre Monaco si Hanescu a fost LIVE pe Onlinesport.ro
Obligat sa castige pentru a readuce Romania la egalitate cu Argentina dupa ziua inaugrala a meciului de la Buenos Aires, Hanescu a rezistat in fata numarului doi al sud-americanilor doar doua seturi.

In primul act cei doi jucatori au mers cap la cap pana in tie-break, unde Monaco s-a impus cu 7-5, dupa ce Hanescu a revenit pe tabela de la 6-2 la 6-5.

Pierderea primului set nu a lasat urme asupra moralului jucatorului nostru si Hanescu a inceput cu un break. Un al doilea game obtinut pe serviciul adversarului l-a distantat pe numarul 59 mondial la 5-1, pentru ca in cele din urma scorul la seturi sa fie echilibrat.

Impins de la spate de vulcanicul publicul argentinian, Monaco a trecut rapid peste pierderea setului al doilea si s-a distantant la 4-0 in actul al treilea dupa doua break-uri fulgeratoare.

Hanescu a resimtit din ce in ce mai mult presiunea si jocul a inceput sa curga unidirectional, astfel ca setul a intrat lejer in contul argentinianului.

Monaco a mentinut ritmul ridicat si in debutul setului al patrulea, cand a castigat nu mai putin de trei game-uri consecutive, care aveau sa cantareasca decisiv in economia meciului.

Greselile nefortate si lipsa solutiilor la finalizare l-au lasat pe Hanescu fara sanse in fata unui adversar determinat sa-si atinga obiectivul.

Argentina conduce Romania cu 2-0 dupa prima zi si tricolorii raman doar cu speranta meciului de dublu programat sambata, cand Hanescu si Horia Tecau, recent campioni la Acapulco, vor da piept cu Eduardo Schwank si Juan Igancio Chela.

Onlinesport


Romania cu spatele la zid in Argentina. Hanescu a cedat in fata lui Monaco