Tenis

Federer merge in semifinale la Roland Garros

Campion la Roland Garros in 2009, elvetianul Roger Federer este la doar doi pasi de un nou titlu pe zgura pariziana dupa ce a trecut, marti, in sferturile de finala de argentinianul Juan Martin Del Potro in cinci seturi, cu 3-6, 6-7(4), 6-2, 6-0, 6-3.

Del Potro a inceput meciul mai bine si a transat primul set cu 6-3 dupa ce la un moment dat a condus cu 4-1 si 5-2 la adapostul a doua break-uri. Federer a recuperat un break dar nu a fost suficient pentru a mai intoarce soarta setului.

Actul al doilea s-a decis la tie-break, Del Potro reusind sa-l surprinda o data in plus pe Federer cu un joc solid din spatele terenului.

Pus cu spatele la zid Federer nu a mai stat pe ganduri si a inceput in forta setul al treilea, pe care l-a castigat cu 6-2. A urmat un set patru adjudecat si mai usor de elvetian in fata unui Del Potro din ce in ce mai static pe teren.

Argentinianul si-a schimbat bandajul de la picior in pauza care a premers setului decisiv, dar chiar si asa jocul a curs in favoarea lui Federer. Extrem de hotarat dupa ce a revenit de la 0-2 la seturi, campionul elvetian a transat disputa cu 6-3 calificandu-se in a 31-a semifinala de Mare Slem din cariera.

Federer l-a egalat astfel pe Jimmy Connors la numarul de aparitii in semifinalele turneelor de Mare Slem dupa ce a revenit pentru a treia oara in cariera de la 0-2 la seturi pe zgura de la Roland Garros.

De cealalta parte, Del Potro ramane cu semifinala disputata in 2009.

Onlinesport



Federer merge in semifinale la Roland Garros