Tenis

Ungur a reusit setul vietii in fata lui Federer

Aflat in fata meciului carierei, jucatorul roman Adrian Ungur nu s-a lasat intimidat de renumele lui Roger Federer si a jucat miercuri curajos in fata fostului lider mondial si campion de la Roland Garros. Setul al treilea a fost de la egal la egal si a fost castigat de jucatorul nostru. Meciul a fost in direct pe Onlinesport.ro
Experienta superioara si-a spus in cele din urma cuvantul si Federer s-a impus in patru seturi, cu 6-3, 6-2, 6-7 (6), 6-3, dupa un meci care s-a intins pe durata a aproape doua ore si jumatate.

Un break obtinut de Federer in game-ul al doilea a facut diferenta in primul set, pe care elvetianul l-a castigat dupa doar 29 de minute.

Actul al doilea a fost chiar mai dezechilibrat decat primul, Federer distantandu-se la 5-1 cu doua break-uri in fata lui Ungur.

Astfel, dupa doar o ora si trei minute de la primul serviciu, Federer avea deja doua seturi in fata unui Ungur aflat la cea mai importanta partida din cariera.

Diferenta uriasa de clasament si palmares intre cei doi jucatori a disparut complet in setul al treilea, in care Ungur s-a aflat in permanenta la conducere.

Prima minge de break a jucatorului originar din Pitesti a venit la scorul de 3-3, insa Federer a iesit din incurcatura cu un prim serviciu foarte bun.

Ungur a continuat sa-si castige serviciu punand presiune pe Federer. Asa s-a intamplat la 5-4 pentru roman, cand Federer s-a vazut pus in fata salvarii a doua mingi de set. Serviciul l-a scos din nou pe elvetian din corzi si astfel s-a ajuns la 5-5 si apoi la 6-6.

Federer a preluat initiativa in tie-break si a trecut in avantaj, scor 4-3 si 5-4, dupa ce Ungur condusese cu cu 3-2. Elvetianul a servit de doua ori la 5-4 pentru a inchide meciul, dar Ungur a revenit neverosimil si, cu trei puncte la rand castigate, a trecut in avantaj.

In cele din urma Ungur i-a luat setul lui Federer profitand de doua erori nefortate comise de campionul din 2009.

Setul patru a debutat promitator pentru Ungur, care a beneficiat de doua sanse de break, insa Federer a revenit si a castigat game-ul la capatul a opt minute intense.

Acesta avea sa fie momentul decisiv al setului patru, in continuare Ungur gresind din ce in ce mai mult. La fel ca si in primul set, break-ul obtinut devreme de Federer a facut diferenta si elvetianul s-a calificat in turul al treilea dupa un meci intens.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Ungur a reusit setul vietii in fata lui Federer