Tenis

Romania are in premiera sapte jucatoare in prima suta mondiala

Reprezentantele Romaniei in circuitul mondial profesionist scriu si rescriu istoria tenisului saptamana de saptamana. De aceasta data a fost stabilit un nou record in ceea ce priveste numarul jucatoarelor din tara noastra prezente in top 100 WTA.
Pentru prima data in istorie Romania are nu mai putin de sapte jucatoare intre cele mai valoroase o suta ale lumii.

Ierarhia este deschisa de Monica Niculescu (locul 29), care a coborat o pozitie dupa ce saptamana precedenta atingea un maxim al carierei.

Semifinalista la Acapulco la revenirea in circuit, Irina Bagu a realizat un salt de sapte locuri si ocupa acum pozitia 46 in ierarhia mondiala.

Sorana Cirstea (48), Simona Halep (50) si Alexandra Dulgheru (57) stationeaza in clasament, in timp ce Alexandra Cadantu a urcat trei locuri ajungand pe 79.

Sapte pozitii a avansat si Edina Gallovits-Hall revenind astfel in top 100 pe locul 96.

In top 200 se mai afla alte doua jucatoare de  perspectiva, Mihaela Buzarnescu (150) si Elena Bogdan (197).

La varful ierarhiei clasamentul a ramas nemodificat in primele 14 pozitii. Victoria Azarenka este lidera in continuare, urmata de Maria Sarapova, Petra Kvitova, Caroline Woznicki si Agnieska Radwanska.

Modificari importante sunt asteptate dupa puternicul turneu de la Indian Wells care va debuta in California pe 7 martie.

Onlinesport


Romania are in premiera sapte jucatoare in prima suta mondiala