Tenis

Federer a obtinut victoria cu numarul 800 din cariera

Elvetianul Roger Federer s-a calificat in semifinalele turneului ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy dupa ce l-a invins in doua seturi pe argentinianul Juan Monaco, scor 6-3, 7-5.
Cu acest succes fostul lider mondial a obtinut victoria cu numarul 800 din cariera, devenind doar al saptelea jucator din era Open care atinge aceasta impresionanta cifra.

Recordul la acest capitol ii apartine americanului Jimmy Connors, care si-a trecut in palmares de-a lungul carierei nu mai putin de 1.242 de victorii.

Modest asa cum ne-a obisnuit de-a lungul carierei sale, Federer a declarat ca a auzit recent de performanta reusita.

“Abia ieri (n.r. - joi) am auzit de statistica aceasta. Este placut sa stiu ca am jucat si castigat atat de multe meciuri. Mai stiu insa ca sunt multi alti jucatori care au jucat si mai mult tenis decat am facut-o eu. Asa ca pentru mine nu este altceva decat o noua alta victorie, una insa speciala pentru ca 800 este cu adevarat o cifra mare”, a spus Federer.

Jucatorul elvetian il va intalni, sambata, pe cehul Tomas Berdych in semifinalele turneului francez. In cealalta semifinala se vor intalni francezul Jo-Wilfried Tsonga si americanul John Isner.

Va prezentam mai jos topul jucatorilor cu cele mai multe victorii in circuitul mondial profesionist:

1) Jimmy Connors (SUA) 1,242
2) Ivan Lendl (CEH/SUA) 1,071
3) Guillermo Vilas (ARG) 923
4) John McEnroe (SUA) 875
5) Andre Agassi (SUA) 870
6) Stefan Edberg (SUE) 806
7) Roger Federer (ELV) 800

Onlinesport


Federer a obtinut victoria cu numarul 800 din cariera