Tenis

Sase jucatoare din Romania in turul doi al calificarilor turneului ITF de la Bucuresti

Turneul international feminin de tenis Open Ladies Romania, cel mai important eveniment de acest gen organizat vreodata in tara noastra, a inceput sambata la Academia de Tenis Herastrau cu primul tur de calificari. Din cele 32 de jucatoare intrate pe tabloul de calificari, 16 au fost din Romania, dintre acesta sase continuand cursa pentru cele patru locuri disponibile pe tabloul principal.
Primele meciuri din cadrul turului intai al calificarilor s-au incheiat cu o surpriza: Laura-Ioana Andrei (429 WTA) a castigat in fata Kristinei Mladenovic (199 WTA, cap de serie 3).

Favorita principala a tabloului de calificari, Estrella Cabeza-Candela (Spania, 163 WTA) a trecut mai departe, dupa 6-1, 6-2 cu Liudmila Kicenok (Ucraina).

Nici Annalisa Bona (Italia, 318 WTA) nu a intampinat probleme cu Darija Jurak, din Croatia, scor 6-0, 6-1.

In prima intalnire suta la suta romaneasca, Alexandra Damaschin a castigat in fata Gabrielei Duca, scor 6-1, 6-4, in vreme ce in cel mai incins meci al sesiunii de dimineata, Laura-Ioana Andrei a jucat curajos contra mult mai bine cotatei Kristina Mladenovic, din Franta, si s-a impus cu 6-4, 7-5.

Calificata din oficiu pe tabloul principal de simplu, Simona Halep (59 WTA), s-a antrenat pe terenurile de la Academia de Tenis Herastrau. In cautarea trofeului celei mai importante competitii ITF organizate pana acum in Romania, Halep a efectuat cate o sesiune prelungita de pregatire si aseara si in aceasta dimineata, impreuna cu antrenorul Firicel Tomai. Constanteanca isi va afla prima adversara duminica, odata cu efectuarea tragerii la sorti a tabloului principal.

Duminica, turneul continua cu cele opt partide din turul al doilea de calificari, meciurile fiind programate sa inceapa la ora 9:30.

Din 16 pana in 20 iulie, intrarea la Academia de Tenis Herastrau va fi libera, accesul in zilele de 21, 22 si 23 iulie facandu-se pe baza de bilet doar la intrarea pe arena centrala.


Sase jucatoare din Romania in turul doi al calificarilor turneului ITF de la Bucuresti