Tenis

Nadal si Federer se lupta pentru suprematie si in proba de dublu

Primii doi jucatori ai lumii se vor afla de o parte si de alta a fileului, vineri, intr-una dintre semifinalele turneului de dublu de la Indian Wells. Va fi pentru a treia oara in cariera cand cei doi se intalnesc ca adversari intr-un meci pe echipe.
Nadal va face pereche cu Marc Lopez, in timp ce Federer il va avea ca partener pe Stanislas Wawrinka, jucator pe care il va intalni si in sferturile tabloului de simplu.

Cei doi elvetieni au obtinut calificarea in semifinale, joi noapte, cand au trecut in 65 de mintue de perechea Mark Knowles si Michal Mertinak, scor 6-1, 7-5.

Nadal il conduce pe Federer cu 2-0 la scorul intalnirilor directe in meciurile de dublu. Prima data cei doi s-au intalnit in 2004, cand Nadal facea echipa cu Tommy Robredo, iar a doua oara in 2007 cand il avea partener pe Carlos Moya. De fiecare data Federer a jucat cu Wawrinka alaturi.

In alta ordine de idei, Nadal s-a calificat in semifinalele turneului de simplu, dupa o victorie in trei seturi la Ivo Karlovic, scor 5-7, 6-1, 7-6 (7).

Dublu campion la Indian Wells, liderul mondial il va intalni in semifinale pe argentinianul Juan Martin Del Potro, calificat fara niciun efort dupa retragerea lui Tommy Robredo.

Onlinesport


Nadal si Federer se lupta pentru suprematie si in proba de dublu