Tenis

Nadal a trecut fara probleme de un Djokovic intr-un ochi

Liderul mondial Rafael Nadal nu a avut nicio problema in a se impune, miercuri seara, in fata sarbului Novak Djokovic, scor 7-5, 6-2, in a doua partida disputata in Grupa A la Turneul Campionilor. Numarul trei mondial a acuzat probleme de vedere la ochiul drept din cauza iritatiei produse de lentila de contact pe care o purta.
Intr-o reeditare a finalei din acest an de la US Open, Nadal a intampinat probleme din partea sarbului doar in primul set, cand cei doi campioni au mers cap la cap pana in game-ul unsprezece.

Nadal a reusit break-ul servind pentru castigarea primului set, dupa care Djokovic a avut doua sanse de a trimite actul inaugural in tie-break. Ibericul si-a facut in cele din urma serviciul si astfel s-a scris istoria primului set.

Djokovic a acuzat probleme la unul dintre ochi in debutul setului secund din cauza lentilelor de contact, astfel ca Nadal a controlat autoritar disputa, spaniolul distantandu-se decisiv la 4-0. Diferenta de patru jocuri s-a mentinut pana la final, astfel ca Nadal a bifat a doua victorie consecutiva la finala ATP World Tour de la Londra.

"Pentru mine este o victorie importanta. Am jucat foarte bine, la cel mai inalt nivel mai ales in primul set", a spus Nadal dupa meci.

De cealalta parte, Nole Djokovic si-a aratat mahnirea pentru problemele din setul al doilea: "Nu ma simt deloc bine sa vorbesc despre acest lucru. Nu s-a mai intamplat niciodata in viata sa am astfel de probleme si sunt dezamagit ca meciul a fost afectat. Ochiul meu drept s-a iritat foarte mult, iar dupa 5-5 in primul set nu am mai putut vedea bine mingea, in special la return. A fost teribil si in continuare voi consulta un specialist pentru a vedea daca nu cumva este o problema mai grava. Raman in continuare in turneu si stiu ca am sanse mari de a merge in semifinale".

Onlinesport


Nadal a trecut fara probleme de un Djokovic intr-un ochi