Tenis

Soderling se mentine in cursa pentru semifinale

Suedezul Robin Soderling l-a invins, marti seara, pe spaniolul David Ferrer, scor 7-5, 7-5, obtinand prima victorie in Grupa B a Turneului Campionilor de la Londra.
In urma acestui succes, numarul patru mondial se mentine cu sanse reale in lupta pentru calificarea in semifinale, dar pentru atingerea acestui obiectiv are nevoie de un rezultat pozitiv in fata lui Roger Federer.

Cu spatele la zid dupa primele meciuri desfasurate in O2 Arena, Soderling si Ferrer au inceput prundent, bazandu-se pe un joc solid de serviciu.

Echilibrul a fost rupt de Soderling in al 12-lea joc al primului set, cand fostul finalist de la Roland Garros a reusit break-ul care a fost sinonim cu obtinerea primului set.

Dupa un schimb de break-uri la mijlocul setului secund, cei doi au ajuns din nou in prelungirile actului, istoria din primul act repetandu-se cu Soderling invingator si de aceasta data.

"Am servit bine, mai ales in primul set. Dar chiar si asa a fost un meci dificil, cu doua seturi foarte grele. Sunt norocos ca am iesit invingator, dar simt ca mai sunt inca multe lucruri de reglat in jocul meu", a spus Soderling.

Aflat pentru a doua oara in cariera la Turneul Campionilor, dupa anul 2007 cand a jucat si pierdut finala de la Shanghai cu Roger Federer, spaniolul David Ferrer a spus ca a incercat sa joace cel mai bun tenis al sau contra lui Soderling.

"M-am luptat din greu sa castig setul al doilea, dar Robin a jucat mai bine ca mine, avand mai multe sanse pe durata intregii partide. Sunt in continuare increzator, desi stiu ca voi avea un meci dificil cu Andy Murray", a spus Ferrer.

Onlinesport


Soderling se mentine in cursa pentru semifinale