Tenis

Elena Bogdan a castigat turneul de la Madrid

Jucatoarea Elena Bogdan si-a imbogatit palmaresul cu inca un titlu ITF, dupa ce a triumfat, duminica, in finala turneului de la Madrid, dotat cu premii totale in valoare de 50.000 de dolari.
In varsta de 18 ani, Bogdan s-a impus in doua seturi in fata Leticiei Costas-Moreira, scor 6-4, 6-2, trecandu-si in palmares al treilea titlu ITF din cariera.

Bogdan a mai castigat pana acum doua turnee de 10.000 de euro desfasurate in 2009 pe zgura la Bucuresti, pierzand alte doua finale.

Victoria de la Madrid este cea mai importanta pentru Elena Bogdan, jucatoarea originara din Craiova depasindu-le pentru titlul de la Madrid pe Rocio De La Torre-Sanchez, Julia Cohen, Eva Fernandez-Brugues, Julia Schruff si evident pe Leticia Costas-Moreira in finala.

La turneul de la Madrid au participat nu mai putin de cinci jucatoare din Romania dintre care in primele opt au ajuns doar doua, Elena Bogdan si Elora Dabija, aceasta din urma ratand de putin calificarea in semifinale.

Elena Bogdan va primi pentru succesul din capitala Spaniei un cec in valoare de 7.315 dolari si 70 de puncte in clasamentul mondial, in timp ce finalista se va multumi cu 3.990 de dolari si 50 de puncte.

In alta ordine de idei, Edina Gallovits a pierdut finala turneului ITF de la Kansas City, dotat cu premii totale in valoare de 50.000 de dolari, fiind invinsa in trei seturi de Rebecca Marino (Canada), cu 6-7 (4), 6-0, 6-2.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Elena Bogdan a castigat turneul de la Madrid