Tenis

Juan Ignacio Chela a castigat Open Romania

Tenismanul argentinian Juan Ignacio Chela, cap de serie numarul 4, a câstigat turneul Open România, dupa ce l-a învins în finala pe spaniolul Pablo Andujar, (numarul 105 ATP), venit din calificari, scor 7-5, 6-1, într-o ora si 30 de minute.

Primul set a fost echilibrat, chiar daca cei doi jucatori au reusit câte doua break-uri. La scorul de 6-5 în favoarea argentinianului, acesta a reusit sa câstige pe serviciul adversarului, obtinând si primul set. În setul al doilea, în primul ghem, Andujar nu a reusit sa fructifice doua mingi de break, iar în ghemul al doilea, Chela a reusit sa obtina break-ul. În ghemul al saselea, Chela a obtinut un nou break, iar apoi a reusit câstigarea turneului.

Chela va primit pentru victoria de la Bucuresti un cec în valoare de 66.580 de euro si 250 de puncte ATP, iar Andujar va primi 34.975 de euro si 150 de puncte ATP. De asemenea, Chela va primi un trofeu care cântareste cinci kilograme, din cristal negru, cu suport de granit.

La finala au asistat 3500 de spectatori.

Juan Ignacio Chela, alaturi de Lukasz Kubot (Polonia) s-a impus si la dublu, sâmbata, în meciul cu Marcel Granollers/Santiago Ventura (Spania), scor 6-2, 5-7, 13-11.

Mediafax



Juan Ignacio Chela a castigat Open Romania