Tenis

Baghdatis a produs surpriza la Cincinnati eliminandu-l pe Nadal

Cipriotul Marcos Baghdatis s-a calificat, vineri seara, in semifinalele turneului ATP Masters 1000 de la Cincinnati, dotat cu premii totale in valoare de 2.43 milioane dolari, dupa ce l-a invins in trei seturi pe spaniolul Rafael Nadal.
Fostul finalist de la Australian Open a trecut de liderul mondial cu 6-4, 4-6, 6-4, urmand a juca pentru un loc in finala de duminica impotriva elvetianului Roger Federer.

Aflat in cautarea titlului cu numarul patru la Cincinnati, Federer l-a invins in doua seturi pe rusul Nikolay Davydenko, scor 6-4, 7-5.

Federer a trecut prin momente dificile in primul set la scorul 4-4, cand a salvat doua mingi de break ce s-ar fi putut dovedi decisive in economia actului inaugural.

Elvetianul a condus cu 3-0 in setul secund, dar Davydenko nu a cedat usor, echilibrand scorul pentru a trimite mai apoi setul in prelungiri.

Campion la Cincinnati in 2005, 2007 si 2009, Federer a castigat in ultimii cinci ani 20 din cele 22 de meciuri disputate la turneul american.

In cealalta semifinala se vor intalni doi americani pentru prima data in ultimii sase ani la Cincinnati, Andy Roddick si Mardy Fish urmand a evolua pentru un loc in marea finala.

Iesit in aceasta vara din top zece mondial, Roddick l-a invins in sferturi pe sarbul Novak Djokovic, scor 6-4, 7-5, dupa doar 84 de minute.

De cealalta parte, Fish a obtinut calificarea in semifinale dupa un meci disputat cu britanicul Andy Murray, pe care l-a invins cu 6-7 (7), 6-1, 7-6 (5).

Roddick a castigat 9 din cele 11 intalniri cu Fish, pornind astfel cu prima sansa la accederea in finala.

Onlinesport


Baghdatis a produs surpriza la Cincinnati eliminandu-l pe Nadal