Tenis

Federer a revenit pe locul secund in clasamentul ATP

Finala jucata la Toronto l-a ajutat pe elvetianul Roger Federer sa urce pe locul secund in clasamentul ATP, depasindu-l pe sarbul Novak Djokovic. Lider detasat ramane spaniolul Rafael Nadal.
Cu un total de 10.925 de puncte, Nadal si-a pastrat primul loc in pofida eliminarii suferite in semifinale la Toronto. Federer il urmeaza pe iberic, cu 7.215 puncte, in timp ce Djokovic a revenit pe trei, cu 7.085 puncte.

Campion pentru al doilea an la rand a turneul Masters din Canada, britanicul Andy Murray ramane pe patru, cu 5.305 puncte.

Dintre jucatorii romani cel mai bine clasat ramane si in aceasta saptamana Victor Hanescu, acesta pastrandu-si locul 54 ATP. Adrian Ungur este pe 123, iar Victor Crivoi a iesit din nou din top 200, dupa o alunecare de 12 pozitii.

La feminin, Alexandra Dulgheru a ramas si in aceasta saptamana pe locul 29 WTA, fiind urmata de Sorana Cirstea (locul 81), Monica Niculescu (locul 92) si Simona Halep (locul 97).

Lidera mondiala se mentine Serena Williams, fiind urmata de Caroline Wozniacki, Jelena Jankovic si Kim Clijsters, care a facut un salt de trei locuri dupa victoria de la Cincinnati.

In aceasta saptamana baietii joaca in turneul Masters de la Cincinnati (2.43 milioane dolari), in timp ce fetele se vor duela la Montreal, unde premiile puse in joc insumeaza 2 milioane de dolari.

Onlinesport


Federer a revenit pe locul secund in clasamentul ATP