Tenis

Nalbandian revine cu victorie in circuit. Niciun american in top 10 mondial

Jucatorul argentinian David Nalbandian a continuat traditia impusa in ultimii doi ani de Juan Martin Del Potro la Washington, trecandu-si in palmares al 11-lea titlu din cariera, dupa ce l-a invins in finala pe cipriotul Marcos Baghdatis, scor 6-2, 7-6 (4).
In urma acestui succes jucatorul sud-american a urcat nu mai putin de 72 de locuri in clasamentul ATP, fiind pozitionat in aceasta saptamana pe 45.

Premiera negativa pentru tenisul american dupa iesirea lui Andy Roddick din primele zece locuri. Astfel, pentru prima data de la constituirea ierahiei ATP in urma cu mai bine de trei decenii, Statele Unite nu este reprezentata in top 10.

O urcare importanta a inregistrat si Victor Crivoi, finalistul de la Kitzbuhel, unde a pierdut in fata italianului Andreas Seppi, scor 6-2, 6-1, ajungand pe locul 190.

Cel mai bine clasat jucator roman al momentului ramane Victor Hanescu, acesta coborand un loc pana pe 54. Hanescu poate fi urmarit in aceasta saptamana la Toronto, al saselea turneul ATP World Tour Masters 1000 al anului, unde il intalneste in primul tur pe canadianul Milos Raonic, jucator venit din calificari.

In calificarile de la Toronto a participat si Marius Copil (280 ATP), insa acesta a pierdut inca din runda inaugurala in fata polonezului Michal Przysiezny, scor 7-6 (3), 6-4.

Cu un record de 23-2 in acest sezon in turneele din seria Masters, spaniolul Rafael Nadal este principal favorit, la Toronto fiind prezenti toti jucatorii de top.

Onlinesport


Nalbandian revine cu victorie in circuit. Niciun american in top 10 mondial