Tenis

Ungur, campioana la Monteroni d'Arbia. Trei romance pe tablou la Cincinnati

Jucatoarea Liana Gabriela Ungur a castigat, duminica, turneul ITF de la Monteroni d'Arbia (Italia), dotat cu premii totale in valoare de 25.000 de dolari.
Intr-o finala perfecta in care s-au intalnit primele doua favorite, Ungur a invins-o pe italianca Anna Floris, cu 7-5, 6-1.

Dupa acest succes sportiva din Romania a facut un salt de zece locuri in clasamentul mondial dat publicitatii, luni, de WTA, ocupand in aceasta saptamana locul 182.

Irina-Camelia Begu a castigat impreuna cu frantuzoaica Aneis Lauredon proba de dublu a concursului ITF de la Hechingen (Germania), dupa ce au trecut in finala de perechea germano-japoneza formata din Schruff si Sema, cu 6-2, 4-6, 10-8.

In alta ordine de idei, rusoaica Svetlana Kuznetsova s-a impus in finala turneului WTA Premier de la San Diego, dotat cu premii totale in valoare de 700.000 de dolari, invingand-o pe poloneza Agnieska Radwanska, scor 6-4, 6-7 (7), 6-3.

La Copenhaga victoria a fost obtinuta de principala favorita Caroline Wozniacki, aceasta depasind-o in ultimul act pe cehoaica Klara Zakopalova, cu 6-2, 7-6 (5).

Pentru a doua saptamana la rand, Jelena Dokic a triumfat intr-un turneu ITF, dupa Bucuresti jucatoarea din Australia castigand la Vancouver. Dokic a invins-o in finala pe frantuzoaica Virginie Razzano, cu 6-1, 6-4, urcand alte 14 pozitii in clasamentul mondial pana pe 82.

Trei jucatoare din Romania pe tabloul principal la Cincinnati. Alexandra Dulgheru, Sorana Cirstea si Monica Niculescu vor juca in aceasta saptamana pe tabloul principal al puternicului concurs de la Cincinnati, dotat cu premii totale in valoare de 2 milioane de dolari.

Dulgheru, locul 29 mondial, revine cu aceasta ocazie in competitie, dupa accidentarea suferita in luna iulie la Praga. Cea mai bine clasata jucatoare din Romania in ierarhia mondiala o intalneste in runda inaugurala pe rusoaica Alysa Kleybanova.

Sorana Cirstea (74 WTA) a ajuns pe tablou dupa un adevarat tur de forta. Vineri pierdea in sferturi la Copenhaga, pentru ca sambata sa ajunga in Ohio, iar duminica sa le invinga in calificari pe Danielle Mills (6-3, 6-2) si Simona Halep (6-2, 6-4). Cirstea disputa primul tur in compania austriecei Sybille Bammer, in turul secund asteptand Caroline Wozniacki.

De calificari a trecut si Monica Niculescu, locul 102 WTA, pentru a juca in primul tur cu Sabine Lisicki din Germania.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Ungur, campioana la Monteroni d'Arbia. Trei romance pe tablou la Cincinnati