Tenis

Ondraskova, prima finalista a turneului Ruxandra Dragomir Open

Jucatoarea ceha Zuzana Ondraskova, 30 ani, s-a calificat, sambata, in finala turneului ITF Ruxandra Dragomir Open de la Bucuresti, dotat cu premii totale in valoare de 75.000 de dolari.
Ondraskova s-a impus in prima semifinala in fata italiencei Maria Elena Camerin, cu 6-1, 7-6 (3), la capatul unui meci foarte disputat.

Camerin, jucatoarea care a eliminat-o vineri in sferturi pe Monica Niculescu, a salvat nu mai putin de trei mingi de meci la scorul de 3-5 in actul al doilea, dupa care a preluat conducerea cu 6-5.

Vizibil afectata fizic dupa solicitanta intalnire din sferturi cu Monica Niculescu, italianca Maria Elena Camerin nu a emis prea multe pretentii in primul set al semifinalei cu Zuzana Ondraskova.

Jucatoarea ceha a rupt echilibrul la 3-1, dupa care meciul a curs intr-o singura directie. 6-1 pentru Ondraskova, rezultat obtinut de doua ori in optimi cu Eva Fernandez-Brugues din Spania.

Setul secund a fost mult mai echilibrat, Camerin agatandu-se de fiecare minge pentru a ramane in meci.

Ondraskova a reusit break-ul inca din primul game, intorcand rezultatul in favoarea sa de la 0-30.

Doua voleuri ratate de Ondraskova in jocul sase au readus-o in meci pe Camerin, care a egalat scorul la trei. Cu un temperament destul de vulcanic, Camerin a cedat din nou pe propriul serviciu in jocul urmator, Ondraskova finalizand frumos cu un voleu in lung de linie.

La 5-3 pe serviciul lui Camerin, jucatoarea din Cehia a ratat trei sanse de meci, scorul intorcandu-se impotriva sa.

Fosta numar 41 mondial, Camerin reusit in break la zero in jocul zece, dupa care a preluat in premiera conducerea, scor 6-5.

S-a ajuns in cele din urma la tie-break, joc decisiv dominat de Ondraskova, aceasta desprinzandu-se la 4-0 cu doua mini break-uri.

Camerin a revenit la 5-3, dar Ondraskova nu a mai lasat sa-i scape printre degete sansa victoriei, punand capat intalnirii cu 7-3.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Ondraskova, prima finalista a turneului Ruxandra Dragomir Open