Tenis

Niculescu si Mitu in sferturile turneului ITF de la Bucuresti

Jucatoarea Monica Niculescu si-a respectat statul de favorita, joi, in meciul cu Beatriz Garcia-Vidagany (Spania) din optimile de finala ale turneului ITF "Ruxandra Dragomir Open" gazduit de Centrul National de Tenis din Bucuresti. O alta reprezentanta a Romaniei ajunsa intre cele mai valorose opt jucatoare ale concursului dotat cu premii totale in valoare de 75.000 de dolari este Cristina-Andreea Mitu, surpriza placuta a intrecerii.
Cap de serie numarul 4, Niculescu s-a calificat intre primele opt jucatoare ale turneului, cu 6-3, 6-4, dupa un meci mai dificil decat o arata scorul.

Clasata pe locul 146 WTA, Garcia-Vidagany a inceput mai bine, reusind sa rupa echilibrul devreme (1-2).

Niculescu a trecut rapid peste inceputul ezitant, reglandu-si din mers ritmul jocului, jucatoarea clasata in aceasta saptamana pe locul 100 mondial intorcand rezultatul la 5-2 in favoarea sa cu doua break-uri.

In cele din urma primul set a fost adjudecat la trei, dupa 42 de minute de joc intens.

Debutul actului secunda a stat sub semnul echilibrului, cele doua jucatoare conservandu-si serviciul pana in game-ul cinci, cand Niculescu a inclinat balanta in favoarea sa cu game pe serviciul adversarei.

S-a dovedit a fi break-ul decisiv pentru economia partidei, setul al doilea fiind adjudecat de reprezentanta Romaniei cu 6-4.

Desi clasata in afara topului 100 mondial Garcia-Vidagany a aratat un tenis frumos care a amintit publicului bucurestean de sfertul de finala jucat in acest an la Marbella, unde in optimi a trecut de belgianca Kim Clijsters.

Niculescu va juca, vineri, pentru un loc in semifinale cu invingatoarea partidei dintre italianca Maria Elena Camerin si olandeza Kiki Bestsen.

Ziua optimilor de finala a inceput cu dreptul pentru reprezentantele Romaniei ramase in competitie. Tanara jucatoare Cristina-Andreea Mitu a invins-o in doua seturi pe argentinianca Maria Irigoyen, scor 6-2, 7-5, dupa ce in actul secund a revenit de la 3-5.

Mitu o va infrunta in sferturile de finala pe Jelena Dokic, favorita trei depasind-o la randul sau pe fratuzoaica Laura Thorpe, scor 6-3, 6-3.

Dokic a inceput decisa meciul, distantandu-se rapid la 2-0 cu break. Thorpe nu s-a lasat prea mult impresionata de jocul si numele adversarei, egaland situatia la doi.

A urmat un nou break reusit de Dokic, care s-a dus la 4-2. Thorpe si-a recastigat serviciul, pentru a-l pierde din nou intr-un schimb spectaculos de game-uri si break-uri.

Dokic a avut nevoie de a treia minge pentru a inchide setul inaugura cu 6-3.

Fosta semifinalista de la Wimbledon, actualmente ocupanta locului 114 in clasamentul mondial, a continuat jocul ofensiv si in actul secund, distantandu-se la 4-1 si 5-2 cu break.

Momentul hotarator pentru soarta setului al doilea s-a petrecut la 3-1 pe serviciul lui Dokic, jucatoarea din Franta ratand mai multe sanse de rebreak.

A 171-a jucatoare a lumii a avut o ultima tresarire de orgoliu, reducand din diferenta cu break (3-5), pentru a-si pierde din nou serviciul in finalul meciului.

In paralel cu meciul celor doua, terenul numarul 10 a gazduit intalnirea dintre Madalina Gojnea si cehoaica Zuzana Ondraskova, a 7-a favorita a turneului.

Ondraskova, 30 ani, s-a impus la capatul unui meci extrem de disputat cu 7-5, 6-4, Gojnea ratand doua mingi de a inchide primul set pe serviciul adversarei sale la scorul de 5-4.

Setul al doilea a fost unul al break-urilor, fiind reusite nu mai putin de cinci jocuri pe serviciul advers. Ondraskova, locul 128 WTA, s-a impus in cele din urma cu 6-4.

Ondraskova o va intalni in sferturi pe Eva Fernandez-Brugues (Spania), aceasta invingand-o in debutul zilei pe Kathrin Woerle (Germania), scor 1-6, 7-6 (7), 6-3.

Intr-o alta partida, Lourdes Dominguez-Lino (Spania) a depasit-o pe Florencia Molinero (Argentina) intr-un duel specific jucatoarelor de zgura, cu 6-3, 6-1.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Niculescu si Mitu in sferturile turneului ITF de la Bucuresti