Tenis

Ruxandra Dragomir: "Am investit in turneul de la Bucuresti pentru jucatoarele din Romania"

Presedintele FR de Tenis, Ruxandra Dragomir, a declarat, marti, într-o conferinta de presa, ca a investit în turneul feminin care îi poarta numele pentru a le oferi o sansa jucatoarelor din România sa evolueaze la Bucuresti într-o competitie puternica.

"Mi-as dori foarte mult ca o jucatoare din România sa câstige acest turneu. M-as bucura foarte mult daca ar fi posibil acest lucru. Eu am investit în acest turneu pentru jucatoarele din România si indiferent care dintre cele opt jucatoare din România se va impune ar fi foarte bine", a spus Ruxandra Dragomir.

Presedintele FR Tenis a adaugat ca spera ca turneul de la Bucuresti sa devina o traditie, iar valoarea premiilor sa creasca treptat. "As vrea ca acest turneu sa aiba o continuitate si nu e obligatoriu ca el sa se numeasca «Ruxandra Dragomir». S-a întâmplat sa se numeasca asa pentru ca nu am reusit sa gasim un partener solid care sa preia costurile acestui turneu. Asa l-am înscris si în calendarul international, pentru ca noi a trebuit sa platim licenta si sa o pastram. Daca nu ne-am fi încadrat într-un termen limita am fi pierdut licenta, astfel ca mi-am asumat aceasta responsabilitate. Mi-as dori ca acest turneu sa devina din ce în ce mai mare, chiar daca anul trecut suma premiilor a fost mai mare", a precizat Ruxandra Dragomir.

Jucatoarea Monica Niculescu (locul 100 WTA), cea mai bine clasata dintre sportivele din România care vor participa la competitia de la Bucuresti, a afirmat ca, desi se simte putin obosita dupa turneul de la Petange (Luxemburg), va încerca sa ajunga cât mai sus în turneul "Ruxandra Dragomir": "Îmi place foarte mult ca ma aflu aici, eu ma antrenez de mica la Centrul National de Tenis. Conditiile de aici s-au îmbunatatit foarte mult de când a venit doamna Ruxandra Dragomir în federatie. O sa încerc tot ce pot la acest turneu, iar dupa finala din Luxemburg îmi merge mult mai bine si îmi doresc sa-mi mearga la fel si la acest turneu si pe viitor. Sunt putin obosita dupa turneul din Luxemburg, am ajuns luni dimineata, dar am avut liber ieri si vin aici cu multa încredere".

Monica Niculescu, care va fi cap de serie numarul 4 la turneul de la Bucuresti, a precizat ca va încerca sa joace la acelasi nivel atât probele de simplu cât si cele de dublu din circuitul WTA. "As vrea sa le fac pe amândoua în masura în care se poate. Sunt o jucatoare ca si Stosur, care joaca la fel de bine si la dublu si la simplu. Simt ca pot, iar fizic sunt pregatita. Într-adevar, la dublu a iesit bine si îmi place foarte mult, dar asta nu înseamna ca nu îmi place la simplu. Ma focalizez pe amândoua si voi încerca sa fac bine la amândoua", a spus Niculescu.

Jucatoarea Elena Bogdan (260 WTA) a afirmat ca o bucura faptul ca turneul de la Bucuresti se disputa la Centrul National de Tenis: "Sunt fericita ca acest turneu este organizat la Centrul National, unde ma antrenez eu. Îi multumesc doamnei Ruxandra Dragomir pentru acordarea wild-card-ului si voi încerca sa evoluez cât mai bine".

"Ruxandra Dragomir Open" se va disputa în perioada 27 iulie - 1 august si este dotat cu premii în valoare de 75.000 de dolari. Pe tabloul principal, alcatuit din 32 de jucatoare, se afla opt participante din România, iar cea mai bine clasata este Monica Niculescu (100 WTA). Celelalte sapte românce sunt Elena Bogdan (260 WTA), Irina Begu (257 WTA), Madalina Gojnea (317 WTA), Diana Enache (431 WTA), Cristina Andreea Mitu (650 WTA), Ana Bogdan (674 WTA) si Raluca Platon (737 WTA).

Cap de serie numarul unu în competitia de la Bucuresti este sportiva din Cehia, Lucie Hradecka (96 WTA), în vreme ce numarul 2 este jucatoarea din Paraguay, Rossana De Los Rios (120 WTA).

Mediafax



Ruxandra Dragomir: "Am investit in turneul de la Bucuresti pentru jucatoarele din Romania"