Tenis

Rafael Nadal, in favoarea folosirii inregistrarilor video in deciziile arbitrilor de fotbal

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a declarat, luni, pentru site-ul oficial al turneului de la Wimbledon, ca fotbalul ar trebui sa se inspire din tenis si sa admita un numar de reluari video pentru a transa litigiile dintr-un meci.

"Ar trebui folosit «hawk-eye» sau altceva de genul acesta. Toate sporturile din lume beneficiaza de tehnologie, asa ca fotbalul ar trebui sa foloseasca asta curând, mai ales în asemenea competitii. Cupa Mondiala este o data la patru ani. Al doilea gol al Angliei a fost corect si meciul s-ar fi putut schimba complet. Poate Anglia ar fi fost în sferturi daca acea faza ar fi fost judecata altfel. Cred ca FIFA trebuie sa schimbe ceva", a spus Nadal.

La unele partide, jucatorii de tenis au dreptul sa faca apel de trei ori într-un set la tehnologia "hawk-eye", daca se îndoiesc de deciziile arbitrilor de linie.

Golul nevalidat al englezului Frank Lampard în meciul cu Germania si reusita din ofsaid a argentinianului Carlos Tevez în poarta Mexicului, la Cupa Mondiala, au relansat dezbaterile referitoare la necesitatea introducerii probei video în arbitraj, solicitare neagreata de International Board si de FIFA.

Arbitrul uruguayan Jorge Larrionda nu a acordat, duminica, un gol valabil marcat de englezul Frank Lampard. Sutul sau a lovit transversala, iar apoi balonul a trecut clar de linia portii, conform reluarilor televizate, la meciul Anglia - Germania, din optimile Cupei Mondiale, de duminica, de la Bloemfontein.

Tot duminica, arbitrul italian Roberto Rosetti a validat un gol marcat pentru Argentina de Carlos Tevez, din ofsaid, la meciul cu Mexic, de la Johannesburg, din aceeasi faza a competitiei.

Mediafax



Rafael Nadal, in favoarea folosirii inregistrarilor video in deciziile arbitrilor de fotbal