Tenis

Ucrainenii pun presiune pe Adrian Ungur

Capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a Ucrainei, Orest Teresciuk, a declarat, joi, într-o conferinta de presa, românul Adrian Ungur va evolua cu mai multa presiune în cazul în care Victor Hanescu va pierde meciul cu Serghei Stahovski, din turul doi al Grupei I a Zonei Euro-africane.

"Adrian Ungur, care este debutant în Cupa Davis si are mai putina experienta, ar putea avea mai multa presiune pe el, în cazul în care România va pierde primul meci, Hanescu cu Stahovski. Astfel, cred ca primul meci este foarte important în economia acestei întâlniri. Cred ca si absenta lui Crivoi reprezinta un avantaj pentru noi, deoarece el era un jucator important pentru România si cu mai multa experienta", a spus Teresciuk.

Jucatorul numarul unu al Ucrainei, Serghei Stahovski, a afirmat ca regreta accidentarea de care sufera Victor Crivoi, însa a admis ca acest lucru reprezinta un avantaj pentru echipa Ucrainei. "Cu siguranta este un avantaj pentru noi atunci când din echipa adversa lipseste un jucator important. Crivoi este un jucator foarte bun, cu multa experienta si care se misca foarte bine pe zgura. Îmi pare rau ca s-a accidentat, iar aceasta accidentare se pare ca îl tine destul de mult timp pe margine. Sper sa îsi revina cât mai repede", a precizat Stahovski.

Conform tragerii la sorti de joi, Victor Hanescu îl va întâlni pe Ilia Marcenko, vineri, începând cu ora 12.00, în primul meci al întâlnirii dintre România si Ucraina, contând pentru turul doi al Grupei I a Zonei Euro-africane din Cupa Davis, ce se disputa la Arenele "BNR" din Bucuresti.

Dupa meciul lui Hanescu, va urma partida dintre Adrian Ungur si Serghei Stahovski.

Sâmbata, de la ora 12.00, în proba de dublu, se vor întâlni Marius Copil/Horia Tecau contra Serghei Bubka/Serghei Stahovski.

Victor Hanescu - Serghei Stahovski si Adrian Ungur - Ilia Marcenko vor fi meciurile de duminica, începând cu ora 12.00.

România si Ucraina nu s-au întâlnit niciodata în Cupa Davis, iar daca vor câstiga partida din cadrul Grupei I a Zonei Euro-africane, Victor Hanescu si colegii sai vor juca, în septembrie, în barajul pentru promovarea în Grupa Mondiala. În caz contrar, ei vor juca pentru ramânerea în Grupa I.

Miercuri seara, la dineul oficial, capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a primit din partea Ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, titlul de "Maestru Emerit al Sportului", iar din partea Federatiei Române de Tenis a primit un premiu de excelenta.

Mediafax



Ucrainenii pun presiune pe Adrian Ungur