Tenis

Clijsters in finala la Miami, dupa ce a castiagt duelul cu Henin

Jucatoarea Kim Clijsters s-a calificat, joi, in finala turneului de la Miami, dupa ce a invins-o in semifinale pe conationala sa Justine Henin la capatul unui meci extrem de echilibrat, incheiat cu 6-2, 6-7 (3), 7-6 (6).
Disputa dintre cele doua foste lidere mondiale a fost una dintre cele mai frumoase ale sezonului actual, Clijsters dominand autoritar prima jumatate a meciului.

Dupa un prim set adjudecat rapid, Kim a parut ca se distanteaza decisiv dupa 3-0 in actul al doilea.

Luptatoare prin excelenta pana la ultima minge a meciului, Henin a revenit aproape nesperat, echilibrand meciul prin trimiterea setului secund in tie-break si apoi prin ajungerea in decisiv.

In ultimul set balanta a inclinat pe rand in favoarea celor doua semifinaliste, invingatoarea fiind decisa in cele din urma de un tie-break extrem de disputat.

Clijsters a egalat in urma acestui succes scorul intalnirilor directe cu Henin, fiecare dintre cele doua jucatoare avand in cont cate 12 victorii.

Pentru castigarea celui de-al 37-lea titlu din cariera, Clijsters o va intalni in finala de la Miami pe Venus Williams, care a invins-o in cealalta semifinala pe Marion Bartoli, scor 6-3, 6-4.

Altfel, joi seara s-au disputat si ultimele doua sferturi ale turneului masculin, Robin Soderling si Tomas Berdych completand careul de asi ai Mastersului din Florida.

Soderling l-a invins pe rusul Mihail Youzhny, cu 6-1, 6-4, urmand a juca pentru un loc in finala cu cehul Berdych, acesta trecand de spaniolul Fernando Verdasco, cu 4-6 7-6(5) 6-4.

Onlinesport


Clijsters in finala la Miami, dupa ce a castiagt duelul cu Henin