Tenis

Nadal s-a calificat in semifinale la Miami

Spaniolul Rafael Nadal s-a calificat, miercuri seara, fara probleme in careul de asi al turneului Masters de la Miami, dupa ce l-a invins in doua seturi pe francezul Jo-Wilfried Tsonga.
Viitorul numarul doi mondial a avut nevoie de o ora si jumatate pentru a se impune, cu 6-3, 6-2, in fata lui Tsonga, jucator care nu cedase niciun set pana in faza sferturilor de finala.

Nadal a salvat nu mai putin de opt mingi de break, cate patru in fiecare set, reusind la randul sau patru game-uri pe serviciul lui Tsonga.

Pentru un loc in finala turneului jucatorul iberic il va intalni pe americanul Andy Roddick, favoritul local trecand in sferturi de spaniolul Nicolas Almagro, scor 6-3, 6-3.

Altfel, jucatoarele belgiene Justine Henin si Kim Clijsters vor juca pentru un loc in finala turneului feminin, dupa ce au trecut in sferturi de Caroline Wozniacki, respectiv Samantha Stosur.

Aflata la doar al patrulea turneu dupa revenirea in circuit, Henin a trecut de a doua favorita din Danemarca, scor 6-7 (5), 6-3, 6-4.

De cealalta parte, Clijsters a avut parte de un meci mult mai usor contra australiencei Stosur, scor 6-3, 7-5.

In a doua semifinala se vor intalni Venus Williams si Marion Bartoli intr-o reeditare a finalei de la Wimbledon din 2007.

Onlinesport


Nadal s-a calificat in semifinale la Miami