Tenis

Federer, victorie chinuita cu Serra

Liderul mondial Roger Federer a avut nevoie de doua seturi castigate la tie-break pentru a se califica in turul patru la Miami in dauna francezului Florent Serra.
Elvetianul s-a impus cu 7-6 (2), 7-6 (3), dupa un meci neconvingator in care si-a pierdut serviciul de trei ori si a comis un total de 35 erori nefortate.

Intrebat la finalul meciului despre o posibila intalnire cu Rafael Nadal in finala de duminica, Federer a raspuns: "Intotdeauna este distractiv sa joc impotriva lui. Sper ca acea zi sa fie cat mai curand".

Castigator la Key Biscayne in 2005 si 2006, Federer a adunat nu mai putin de 36 de victorii la Mastersul din Florida, fiind la doar trei succese distanta de americanii Andre Agassi si Pete Sampras.

Pana la o posibila calificare in finala, Federer va juca pentru un loc in sferturi cu cehul Tomas Berdych, jucator care l-a invins in doua seturi pe Horacio Zeballos, cu 6-4, 7-5.

Dupa victoria din turul secund obtinuta in fata britanicului Andy Murray, americanul Mardy Fish a mai facut o victima printre capii de serie de la Miami, eliminandu-l in turul trei pe spaniolul Feliciano Lopez, cu 7-5, 6-3.

Altfel, Venus Williams a intors rezultatul partidei cu Daniela Hantuchova, calificandu-se in sferturile de finala, dupa 1-6, 7-5, 6-4, urmand a juca pentru un loc in semifinale cu Agnieszka Radwanska din Polonia, invingatoare in doua seturi, 6-1, 6-4, in fata Yaroslavei Svedova din Kazahstan.

Intr-o alta partida, principala favorita Svetlana Kuznetsova a fost eliminata de Marion Bartoli, scor 6-3, 6-0 dupa ce s-a accidentat la umarul drept, in timp ce detinatoarea titlului, Viktoria Azarenka, a fost eliminata de Kim Clijsters, cu 6-4, 6-0.

Onlinesport


Federer, victorie chinuita cu Serra