Tenis

Nadal in semifinale la Indian Wells

Detinator al titlului la turneul ATP Masters 1000 din California, spaniolul Rafael Nadal s-a calificat, joi seara, in semifinalele editiei din acest an, dupa ce l-a invins in doua seturi pe cehul Tomas Berdych.
Cap de serie numarul 3, Nadal a trecut oponentul sau pentru a saptea oara in zece intalniri, la final tabela aratand 6-4, 7-6 (4) in dreptul ibericului.

"Am folosit din plin lovitura de forehand din spatele terenului si am fost agresiv cu urcari la fileu. Am jucat cu adevarat bine, in special in primul set. Primele opt, noua game-uri au fost la un nivel foarte ridicat, dupa care vantul s-a intetit si a fost dificil de mentinut ritmul", a spus Nadal.

In celalalt sfert de finala disputat joi, croatul Ivan Ljubicic l-a invins in trei seturi pe argentinianul Juan Monaco, scor 4-6, 6-2, 6-1, urmand a-l intalni pe Nadal pentru un loc in finala.

Altfel, pe tabloul feminin s-au disputat de asemenea doua sferturi de finala, Jelena Jankovic (Serbia) si Samantha Stosur (Australia) calificandu-se in semifinale.

Jankovic a invins-o pe rusoaica Alisa Kleybanova, scor 6-4, 6-4, dupa ce a revenit in setul secund de la 2-4. Jankovic a mai ajuns in semifinale la Indian Wells in 2008, an la finalul caruia a incheiat pe prima pozitie a ierarhiei mondiale.

In semifinale jucatoarea din Serbia o va intalni pe Samantha Stosur, jucatoare care a invins-o in doua seturi pe Maria Jose Martinez Sanchez din Spania,cu 6-3, 7-6 (9).

Onlinesport


Nadal in semifinale la Indian Wells