Tenis

Spania a castigat pentru a treia oara in istorie Cupa Hopman

In componenta Maria Jose Martinez Sanchez si Tommy Robredo, echipa Spaniei a cucerit pentru a treia oara in istorie Cupa Hopman, singura competitie mixta din peisajul tenisului mondial.

Ajunsa la editia cu numarul 22, intrecerea desfasurata in vestul Australiei la Perth a revenit ibericilor dupa o finala cu Marea Britanie, castigata de Sanchez si Robredo cu 2-1.

Tanara Laura Robson (15 ani) a furnizat o frumoasa surpriza in prima partida, invingand-o pe a 26-a jucatoare a lumii, Maria Jose Martinez Sanchez, cu 6-1, 7-6 (6).

Fara set pierdut de-a lungul intregii saptamani, britanicul Andy Murray a avut un start de meci perfect in fata lui Tommy Robredo, casigand primul set cu 6-1, dupa care ibericul a intors soarte meciului, impunandu-se in final cu 6-4, 6-3.

Meciul de dublu s-a jucat cu trofeul pe masa, echipa Spaniei castigand in cele din urma cu 7-6 (6), 7-5, dupa ce britanicii au ratat trei sanse de a castiga primul set la scorul de 6-3 in tie-break.

Pentru Spania trofeul cucerit sambata este al treilea, dupa cele din 1990 si 2002, Tommy Robredo fiind astfel la a doua izbanda in Cupa Hopman. La precedenta, in urma cu opt ani, a facut echipa cu Arantxa Sanchez Vicario.

In urma acestui succes Spania a egalat Slovacia in clasamentul victoriilor, ambele natiuni avand fiecare catre trei reusite, in fruntea listei mentinandu-se Statele Unite ale Americii, cu cinci titluri.

Onlinesport: Dumitru Stircu
(foto: www.hopmancup.com)



Spania a castigat pentru a treia oara in istorie Cupa Hopman