Tenis

Nadal a obtinut a 80-a victorie a sezonului

Jucatorul spaniol Rafael Nadal se afla la doar un singur succes distanta de asigurarea primului loc in ierarhia ATP la finalul anului, dupa ce l-a invins, vineri seara, pe conationalul sau Feliciano Lopez, in sferturile Mastersului de la Madrid.

Ajutat de cele 33 de erori nefortate ale oponentului sau, Nadal s-a impus cu 6-4, 6-4, urmand a juca in semifinale cu francezul Gilles Simon, invingator in trei seturi in fata croatului Ivo Karlovic, scor 7-6 (1), 4-6, 7-6 (2).

''Medicii mi-au tratat durerea de la umar pana aproape de inceperea meciului. Am petrecut doua ore alaturi de ei inainte de intrarea pe teren. Suprafata de joc l-a favorizat pe Feliciano, dar cred ca am reusit un meci bun'', a declarat liderul mondial.

Rafael Nadal este doar al treilea jucator din 2000 si pana in prezent care obtine atinge bariera de 80 de victorii intr-un sezon, dupa Lleyton Hewitt in 2001 (80-18) si Roger Federer in 2005 (81-4), si respectiv in 2006 (92-5). Nadal are pana in prezent 80 de succese si doar zece infrangeri in sezonul actual.

In cealalta semifinala se vor intalni elvetianul Roger Federer si britanicul Andy Murray, disputa celor doi fiind o reeditare a ultimului act din acest an de la US Open. Fostul numar unu mondial l-a depasit cu un dublu 6-3 pe Juan Martin Del Potro, in timp ce Murray nu i-a lasat prea multe sanse francezului Gael Monfils, de care a trecut cu 6-2, 6-2.

Williams contra Ivanovic, semifinala cat o finala de la Zurich

Campioana la Zurich in 1999, Venus Williams s-a calificat in semifinalele editiei din acest an, dupa ce a invins-o pe Francesca Schiavone din Italia, cu 6-3, 6-3, obtinand astfel a cincea victorie consecutiva in fata acesteia.

Adversara jucatoarei din Statele Unite va fi Ana Ivanovic, campioana de la Roland Garros trecand in doua seturi de cehoaica Petra Kvitova, scor 6-1, 6-4.

Cele doua semifinaliste se vor intalni pentru a sasea oara in circuitul profesionist, Venus Williams castigand patru din disputele anterioare. Ivanovic are insa ascendentul moral de a fi obtinut singura sa victorie in sferturile de la Australian Open 2008.

In a doua semifinala se vor intalni Flavia Pennetta si Anabel Medina Garrigues. Dupa ce a scos-o din competitie pe lidera mondiala Jelena Jankovic, jucatoarea din Italia a depasit-o in sferturi pe Katarina Srebotnik din Slovenia, cu 7-5, 6-2.

Medina Garrigues a profitat de abandonul Victoriei Azarenka, jucatoarea din Belarus retragandu-se accidentata la umar, dupa ce fiecare dintre cele doua castigase cate un set.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Nadal a obtinut a 80-a victorie a sezonului