Tenis

Murray si Nadal, in semifinale la Toronto

Jucatorii Andy Murray si Rafael Nadal vor disputa, sambata seara, a doua semifinala a turneului Masters de la Toronto, dupa ce au trecut in sferturi de Novak Djokovic, respectiv Richard Gasquet.
Aflat intr-o forma foarte buna, britanicul Murray nu i-a lasat nicio sansa sarbului Novak Djokovic, pe care l-a invins pentru prima data in cariera, scor 6-3, 7-6 (3). Numarul trei mondial si detinatorul titlului canadian a cunoscut pentru prima data gustul infrangerii, dupa ce a castigat precedentele patru intalniri cu Murray.

"Este o victorie foarte importanta pentru mine, uriasa chiar din punct de vedere mental. Novak m-a invins destul de usor in ultimele dispute, asa ca victoria in doua seturi a fost foarte placuta", a declarat la final Murray.

Oponentul scotianului din semifinale va fi Rafael Nadal, numarul doi mondial trecand in trei seturi de francezul Richard Gasquet. Dupa ce a pierdut primul set cu 14-12 la capatul unui tie-break maraton, campionul de la Roland Garros si Wimbledon a defilat in urmatoarele doua, pe care le-a adjudecat la doi si la unu.

In prima semifinala se vor intalni francezul Gilles Simon si germanul Nicolas Kiefer. Clasat pe locul 22 mondial, Simon l-a depasit in trei seturi pe tanarul croat Marin Cilic, scor 3-6, 6-2, 6-3. De cealalta parte, Kiefer a avut o misiune usoara in fata americanului James Blake, de care a trecut cu un categoric 6-1, 6-2.

Jankovic, in semifinale la Los Angeles

Ocupanta locului secund in clasamentul mondial, Jelena Jankovic s-a calificat in semifinalele turneului de la Los Angeles, dupa ce a invins-o in doua seturi pe Nadia Petrova, scor 7-5, 6-4. Urmatoarea sa adversara este o alta reprezentanta a Rusiei, Dinara Safina, aceasta trecand de Victoria Azarenka din Belarus, cu 6-3, 6-1.

In a doua semifinala se vor intalni Flavia Pennetta din Italia si Bethanie Mattek, reprezentanta gazdelor, Pennetta trecand de Sybille Bammer, cu 7-6, 3-6, 6-1, in timp ce Mattek a depasit-o pe chinezoaica Yuan Meng, scor 6-2, 7-5.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Murray si Nadal, in semifinale la Toronto