Tenis

Federer, umilit de un necunoscut

Liderul tenisului mondial, Roger Federer, continua seria evolutiilor slabe din ultima vreme, fiind invins vineri noapte de necunoscutul Mardy Fish, in semifinalele turneului de la Indian Wells, dotat cu premii in valoare de 3,5 milioane.

Desi a beneficiat de o pauza mai lunga inaintea acestei partidei, elvetianul nu a profitat si a fost invins clar de americanl Fish, locul 98 mondial, scor 6-3, 6-2, intr-un joc ce a durat aproximativ o ora si zece minute.

"Dintotdeauna mi-am dorit asta si m-am simtit capabil sa inving pe oricine. Sunt sigur ca aceasta victorie ma va duce in top 10 mondial si sper sa urc si mai mult", a spus invingatorul la finalul meciului.

In varsta de 26 de ani, Fish a ajuns in urma cu exact trei ani pe cea mai buna pozitie din cariera, locul 17 mondial, si are in palmares doua titluri la simplu, unul in 2003 la Stockholm si unul in 2006 la Houston.

In finala, americanul va da piept cu favoritul numarul 3 al competitiei, sarbul Novak Djokovic, care a trecuta in semifinale de spaniolul Rafael Nadal, cap de serie numarul 2, cu un scor asemanator, 6-3, 6-2.

Onlinesport: Daniel Popescu



Federer, umilit de un necunoscut