Tenis

Federer rapus de 'complexul Canas'

Liderul mondial, Roger Federer, a fost invins pentru a doua oara, in decurs de doar o saptamana si jumatate, de argentinianul Guillermo Canas, elvetianul cedand in optimile de finala ale turneului Masters Series de la Miami, cu 7-6, 2-6, 7-6, dupa doua ore si 38 de minute.
Privita ca o surpriza la Indian Wells, victoria lui Guillermo Canas asupra lui Roger Federer s-a repetat, marti noapte, la Miami, unde liderul mondial a parasit din nou arena cu capul plecat in fata argentinianului minune.

Semnalul de alarma a fost dat de Canas inca din debutul meciului, cand a realizat break-ul in game-ul al treilea (2-1), Federer revenind la timp si egaland situatia la cinci, dupa ce salvase o minge de break la 4-2 pentru Canas. Setul inaugural s-a decis in tie-break, Canas profitand de numeroasele greseli nefortate ale adversarului sau.

Federer a echilibrat disputa cu un categoric 6-2 in actul secund, meciul fiind trimis de elvetian in decisiv. Liderul mondial si castigatorul ultimelor doua editii de la Miami a inceput in forta, cu un break, dar Canas a revenit trimitand meciul intr-un tie-break de foc.

Dupa ce a condus cu 2-0, 3-2 si 5-4, Canas a incheiat meciul cu un serviciu as, eliminandu-l pentru a doua oara la rand pe liderul mondial, Roger Federer, acesta comitand un numar de 51 de greseli nefortate.

In sferturile de finala, Guillermo Canas il va intalni pe spaniolul Tommy Robredo, invingator in optimi in fata cehului Radek Stepanek, tot in urma unui tie-break decisiv.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Federer rapus de 'complexul Canas'