Volei

Tomis Constanta, victorie de rasunet cu titrata Volley Bergamo

Echipa campioana a Romaniei, Tomis Constanta, a obtinut, marti seara, prima victorie in actuala editie a Ligii Campionilor la volei feminin.
Jucatoarele de la malul marii s-au impus cu un entuziasmant 3-2, dupa ce au condus cu 1-0 si s-au vazut ulterior conduse cu 1-2.

Meciul a inceput foarte bine pentru Tomis, care a castigat primul set, scor 25-19.

Campioana Italiei a revenit si a castigat urmatoarele doua seturi la 18, respectiv 17.

Momentul de cotitura al meciului s-a consumat in finalul setului al patrulea cand, la scorul 21-17 pentru voleibalistele din Bergamo, tanara Cristina Cazacu a prins nu mai putin de cinci servicii impecabile si Tomis a intors scorul la 22-21.

Volley Bergamo a avut minge de meci pe serviciul experimentatei Francesca Piccinini la 24-23, dar in cele din urma constantencele au revenit si au trimis meciul in decisiv cu 26-24.

Tomis a condus in permanenta in setul final si, dupa 4-2, 6-3, 11-8 si 12-10, s-au impus in cele din urma cu 15-11 dupa 119 minute de volei spectaculos.

Pentru Tomis Constanta este prima victorie in Grupa D a Ligii Campionilor, duap ce a pierdut primele doua meciuri la zero, cu Azerrail Baku si Vakisfbank Istanbul.

In ultima partida a anului, Tomis intalneste in deplasare pe Volley Bergamo in 22 decembrie.

Tomis ocupa locul al treilea in clasament, in timp ce campioana Italiei este pe ultima pozitie.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Tomis Constanta, victorie de rasunet cu titrata Volley Bergamo