Volei

Dinamo si-a prezentat lotul pentru Liga Campionilor

Echipa Dinamo Bucuresti va reprezenta Romania in sezonul 2010/2011 al Ligii Campionilor la volei feminin, castigatoarea Cupei inlocuind campioana CSU Metal Galati, care s-a desfiintat in aceasta vara. Finantatorul echipei, Marian Stefan, a prezentat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, lotul de jucatoare al formatiei din Stefan cel Mare, dar si obiectivul echipei in noul sezon. La eveniment au mai participat si experimentatele jucatoare Alida Marcovici si Dana Minca, aceasta din urma revenind la echipa dupa doi ani.
"Va fi un an dificil pentru noi, mai ales dupa ce Metal Galati s-a desfiintat. Suntem favoriti la castigarea campionatului si nu mai avem nicio scuza sa nu indeplinim acest obiectiv", a declarat Marian Stefan.

Finantatorul echipei de volei feminin a Clubului Sportiv Dinamo a facut si o scurta analiza a ceea ce inseamna participarea in Liga Campionilor, spunand ca acest prim an la cel mai inalt nivel va fi unul de acomodare.

"Noi participam in aceasta intrecere din postura de castigatoare a Cupei Romaniei. Dintre jucatoarele aflate acum in lot doar Alida Marcovici a mai jucat in acest format al Ligii Campionilor. Nu va fi nicio problema din punct de vedere financiar daca fetele vor reusi sa se califice mai departe din faza grupelor. Ne propunem cel putin o victorie si sa ne acomodam cat mai bine cu aceasta competitie", a adaugat Marian Stefan.

Participanta in premiera in Liga Campionilor, echipa Dinamo face parte din Grupa E alaturi de formatiile Scavolini Pesaro (Italia), Aluprof Bielsko-Biala (Polonia) si Rabita Baku (Azerbaidjan). Campioana a Azerbaidjanului, Rabita Baku a ocupat sezonul trecut locul trei in Cupa CEV, iar lotul este format din patru jucatoare din Serbia, plus vicecampioana olimpica Kimberly Glass (SUA) sau starul local Natalya Mammadova, jucatoare revenita dupa un sezon petrecut la Dinamo Krasnodar in prima liga a Rusiei. Marian Stefan vede gruparea din capitala Azerbaidjanului drept favorita la castigarea competitiei.

"Echipa din Baku are un buget nelimitat asigurat de statul azer si in opinia mea este principala favorita la castigarea Ligii Campionilor. Pesaro nu si-a anuntat inca lotul de jucatoare pentru acest sezon, dar este campioana Italiei si asta spune totul despre valoarea echipei. Bialsko-Biala are un nivel ridicat de joc si multe jucatoare de top. Cu siguranta se vor lupta pentru a se califica mai departe", a spus Marian Stefan.

Capitanul echipei Dinamo, Alida Marcovici, singura jucatoare din lotul echipei Dinamo care a mai evoluat in Liga Campionilor, a declarat: "Este o competitie puternica si speram sa facem o figura frumoasa. Noi n-am avut sezonul trecut ca obiectiv calificarea in Liga Campionilor, ci doar castigarea Cupei Romaniei, ceea ce s-a si intamplat. In noua competitie speram sa nu dezamagim suporterii".

La 39 ani, Dana Minca a revenit in lotul echipei Dinamo dupa doi ani de pauza, timp in care a fost ofiter de circulatie la Brigada Politiei Rutiere a municipiului Craiova.

"Ma bucur foarte mult ca am putut sa ma alatur din nou acestei minunate echipe. Sper din tot sufletul sa contribui si eu la succesul lui Dinamo in acest sezon. Participarea in Liga Campionilor este o premiera si pentru mine, dupa ce in ultimii doi ani am fost ofiter la circulatie in Craiova. Sunt doua lucruri total diferite, dar acum ma bucur ca am revenit la volei", a spus Minca.

Dinamo l-a pastrat pentru noul sezon pe Adrian Radu in postul de antrenor principal, acesta fiind secondat ca si pana acum de Alex Bradea.

In alta ordine de idei, Dinamo va efectua in perioada urmatoare un stagiu de pregatire in Turcia, unde va sustine meciuri impotriva gruparilor Fenerbahce, VGS Turk Telekom si Eczacibasi.

Lotul echipei Dinamo pentru noul sezon:

1. Daniela Minca, 2. Diana Carbuneanu, 3. Lucia Hatinova (Slovacia), 4.Alida Marcovici - capitan, 5. Ana-Maria Stefan, 6. Irina Radu, 7.Jovana Vescovic (Serbia), 8. Mari Oancea, 9. Kato Rie (Japonia), 10. Radostina Chitigoi (Bulgaria), 11. Anca Lica, 12. Liana Smarandache.

Programul echipei Dinamo in Grupa E a Ligii Campionilor:

24.11.2010, Dinamo - Rabita Baku (ora 17:00, Sala Polivalenta)

1.12.2010, Aluprof Bielsjo-Biala - Dinamo

9.12.2010, Scavolini Pesaro - Dinamo

14.12.2010, Dinamo - Scavolini Pesaro (ora 17:30, Sala Polivalenta)

5.01.2011, Dinamo - Aluprof Bielsko-Biala (ora 19:00, Sala Polivalenta)

11.01.2011, Rabita Baku - Dinamo

Onlinesport: Dumitru Stircu


Dinamo si-a prezentat lotul pentru Liga Campionilor